Αυτά είναι τα must-see αξεσουάρ από την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού

Sabine Camhi
Αυτά είναι τα must-see αξεσουάρ από την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού

Οι χρυσές «λεπτομέρειες», τα statement κολιέ και σκουλαρίκια, τα oversized καπέλα και τα δερμάτινα γάντια είναι από τα αξεσουάρ που έκοψαν την ανάσα την περασμένη εβδομάδα.

Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής είναι συχνά η ιδανική στιγμή για τους σχεδιαστές και τους οίκους να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας Υψηλής Ραπτικής, οι σχεδιαστές δεν ανησυχούν τόσο για τη δημοτικότητα ή την κερδοφορία των ρούχων τους, αλλά, αντιθέτως, τα ρούχα και τα αξεσουάρ που παρουσιάζονται είναι μια αναπαράσταση του ιδανικού. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής υπενθυμίζει στους λάτρεις της μόδας παγκοσμίως τον λόγο που ερωτεύτηκαν τη μόδα εξαρχής.

Οι οίκοι που ξεχώρισαν

Τις τελευταίες σεζόν, ο Daniel Roseberry ήταν αυτός που ανέλαβε τις συλλογές υψηλής ραπτικής του εμβληματικού οίκου Schiaparelli. Τα εντυπωσιακά αξεσουάρ – θα τα έλεγε μάλιστα κανείς και έργα τέχνης – τα οποία είχαν αναφορές στο κίνημα του σουρεαλισμού, παρουσιάστηκαν με θεατρικό τρόπο στην συλλογή με τίτλο «An Age of Discipline» (είμαστε έτοιμες να δούμε αυτές τις δημιουργίες στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2022 αργότερα φέτος).



Ο οίκος Valentino με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Pierpaolo Piccioli και ο οίκος Dior με καλλιτεχνική διευθύντρια την Maria Grazia Chiuri πόνταραν στη λεπτότητα και τη θηλυκότητα. Και βέβαια, η επίδειξη του Jean Paul Gaultier ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, στην οποία πρωτοστάτησε η δημιουργικότητα του σχεδιαστή Glenn Martens.

Gaultier_S22_sillogi.jpg

Gaultier x Glenn Martens: Η συνεργασία σήμανε την επιστροφή των πιο iconic prints του Oίκου


https://www.instagram.com/p/CZLI_3koBs0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα αξεσουάρ που ξεχωρίσαμε κατά την διάρκεια της Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Παρίσι:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διαβάστε επίσης