Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Oι καλύτεροι αθλητές έγιναν άθελά τους ... μοντέλα

Sabine Camhi
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Oι καλύτεροι αθλητές έγιναν άθελά τους ... μοντέλα

Ρίξε μια ματιά στις κομψές στολές των εθνικών ομάδων όπως παρουσιάστηκαν στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στις πίστες του Πεκίνου.

Φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και κάθε χρονιά, οι αθλητές έφτασαν στο Πεκίνο φορώντας τις επίσημες στολές της χώρας τους. Ωστόσο, αυτήν την φορά, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 η μόδα έχει έρθει στο προσκήνιο. Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία των αγώνων. Οι ίδιοι οι αθλητές από αρκετές χώρες κοινοποιούν καθημερινά στο TikTok και το Instagram videos όπου επιδεικνύουν τις Ολυμπιακές στολές της χώρας τους.

Παρακάτω δες μερικές από τις πιο fashionable στιγμές από τις αγαπημένες σου εθνικές Ολυμπιακές ομάδες μέχρι στιγμής:

ΗΠΑ

Η Team USA χορηγείται από Αμερικάνικα brands, συμπεριλαμβανομένων των Ralph Lauren, Nike και SKIMS της Kim Kardashian. Για την τελετή έναρξης, οι αθλητές φόρεσαν παρκά μπουφάν, ασορτί παντελόνια και μπότες από τον οίκο Ralph Lauren (να σημειώσουμε πως ο σχεδιαστής έκανε το ντεμπούτο του ως σχεδιαστής της αποστολής των ΗΠΑ πριν από 14 χρόνια στους Θερινούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο). Στο TikTok, ορισμένοι αθλητές, συμπεριλαμβανομένης της snowboarder Meghan Tierney, έχουν παρουσιάσει τα SKIMS και Nike items τους, τα οποία περιλαμβάνουν χνουδωτές ρόμπες και lounge sets διακοσμημένα με την αμερικανική σημαία και το ολυμπιακό σύμβολο.

Ιταλία

Για την τελετή έναρξης, η ομάδα της Ιταλίας τίμησε την πλούσια ιστορία της χώρας της στην μόδα. Με κόκκινες, λευκές και πράσινες κάπες σχεδιασμένες από τον οίκο Emporio Armani, οι Ιταλοί αθλητές κατέστησαν ξεκάθαρα από πού ακριβώς κατάγονταν.

olimpiakoi_agwnes_stoles.jpg

6 fashion brands που δεν ήξερες πως κρύβονται πίσω από τις στολές των Ολυμπιακών Αγώνων


https://www.instagram.com/p/CZj01LjKPLp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Νορβηγία

Η ομάδα της Νορβηγίας έφτασε στους αγώνες φορώντας μια κλασική, κομψή εμφάνιση, με ένα μακρύ λευκό παρκά, μαύρο παντελόνι και ένα πλεκτό σκουφάκι. Με χορηγούς συμπεριλαμβανομένων του αγαπημένου brand υποδημάτων On και του γιαπωνέζικου brand ενδυμάτων Phenix, οι θεατές μπόρεσαν να δουν καλύτερα τις στολές της ομάδας μέσω του λογαριασμού του δρομέα αλπικού σκι Lucas Pinheiro Braathen, στο TikTok.

Νιγηρία

Μια άλλη εμφάνιση που ξεχώρισε από την τελετή έναρξης ήταν αναμφίβολα η Νιγηρία. Για αυτές τις στολές, η ομάδα της Νιγηρίας ζήτησε τη βοήθεια του αθλητικού brand Actively Black, το οποίο ανήκει στον πρώην μπασκετμπολίστα Lanny Smith. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αθλητές να φορούν λευκά agbadas ή τις φαρδιές παραδοσιακές ρόμπες της Δυτικής Αφρικής, στολισμένες με πράσινες tie-dyed λεπτομέρειες και ασορτί πράσινους δεσμούς.


https://www.instagram.com/tv/CZhssykKZJd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κίνα

Στην τελετή έναρξης, οι σημαιοφόροι, μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν οι θρυλικοί Κινέζοι πρωταθλητές Luo Zhihuan, Li Jiajun, Shen Xue, Han Xiaopeng, Zhang Hui και Zhang Hong, φόρεσαν μπλε παλτό με print που απεικόνιζαν βουνά και κομψά oversized λευκά παντελόνια από τον σχεδιαστή Feng Chen Wang, που έχει έδρα το Λονδίνο. Οι διαγωνιζόμενοι αθλητές έδειχναν επίσης απίστευτα κομψοί με τις κλασικές κόκκινες καμπαρντίνες τους και τα trendy γούνινα κόκκινα καπέλα.


https://www.instagram.com/p/CZkT6swIDox/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ελβετία

Οι Ελβετοί φορούσαν τα πιο cool και πρακτικά σύνολα, από brands όπως η On Running και η γερμανική εταιρεία ενδυμάτων Ochsner Sport. Στην τελετή έναρξης, φόρεσαν κόκκινα παρκά, με μια λευκή ρίγα, καθώς και παντελόνια σκι σε χρώμα βυσσινί και ένα κόκκινο και βυσσινί σκουφάκι με τον λευκό ελβετικό σταυρό. Ο snowboarder Pat Burgener, παρουσίασε τη στολή της ομάδας του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok.

Καναδάς

Φέτος, η Ολυμπιακή ομάδα του Καναδά βρήκε τον ιδανικό χορηγό στο αγαπημένο αθλητικό brand Lululemon. Για την τελετή έναρξης, οι διαγωνιζόμενοι φόρεσαν κόκκινα puffer τζάκετ πάνω από κολάν σε χρώμα βυσσινί με κόκκινες κορδέλες. Ωστόσο, οι μπότες έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο στο TikTok, με πολλούς «απελπισμένους» θαυμαστές να αναρωτιούνται πού και πότε θα είναι διαθέσιμες για να τις αγοράσουν. Σημειωτέον, η φετινή ομάδα διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό αθλητών που είχε ποτέ.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News