Ο Olivier Rousteing θα είναι ο επόμενος haute couture guest σχεδιαστής για τον Jean Paul Gaultier

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Olivier Rousteing θα είναι ο επόμενος haute couture guest σχεδιαστής για τον Jean Paul Gaultier
Olivier Rousteing, Photo: Instagram/@olivierrousteing

Ο creative director του οίκου Balmain θα βρεθεί ανάμεσα στους guest designers του Jean Paul Gaultier.

Οι Εβδομάδες Μόδας έχουν πλέον φτάσει στο τέλος τους με το Παρίσι να κλείνει τα τελευταία shows του, μετά από τις υπόλοιπες μητροπόλεις της μόδας, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο.

Έχοντας, λοιπόν, ήδη, παρουσιάσει τις νέες Fall/Winter 2022 συλλογές τους, οι σχεδιαστές έχουν, ήδη, στρέψει το βλέμμα τους στην επερχόμενη Haute Couture Fashion Week. Έτσι ανακοινώθηκε και μια νέα συνεργασία που κανείς δεν θέλει να χάσει: ο Olivier Rousteing θα είναι ο νέος επίτιμος creative director για τον Jean Paul Gaultier, αναλαμβάνοντας την Fall/Winter 2022-2023 couture συλλογή του οίκου.

Η είδηση δόθηκε στην δημοσιότητα στις 7 Μαρτίου με κοινό και κριτικούς να αναμένουν με αγωνία την παρουσίαση τον Ιούλιο του 2022. Ο Rousteing έχει δηλώσει, πώς παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν στην ουσία παιδί, όταν ο Jean Paul Gaultier είχε συνεπάρει τον κόσμο της μόδας στα 80s, έχει επηρεαστεί από την πορεία του και τον επαναστατικό τρόπο που παρουσίαζε τις συλλογές του.


https://www.instagram.com/p/CZKB_hvMjxO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι δηλώσεις του Olivier Rousteing μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας

«Πάντα ήμουν εμμονικός και αντλούσα έμπνευση από τον κόσμο του Jean Paul Gaultier,» δήλωσε ο creative director του οίκου Balmain. «Πιστεύω ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου να νιώσουν ελεύθεροι, να είναι αυτό που πραγματικά θέλουν να είναι. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ποιος υπήρξε πρωτοπόρος εκείνη την περίοδο και πάλεψε για αυτά που και εμείς παλεύουμε σήμερα».

Μετά την απόφαση του Jean Paul Gaultier να συνταξιοδοτηθεί και να αποχωρήσει από το τιμόνι του σχεδιασμού των συλλογών του, ξεκίνησε ένα νέο τεράστιο κεφάλαιο για τον οίκο, φιλοξενώντας κορυφαίους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και μεταφράζουν την haute couture με το δικό τους τρόπο στα πλαίσια της τεράστιας παράδοσης του Gaultier.


https://www.instagram.com/p/CYJllH3oyQy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το τελευταίο show του Gaultier παρουσιάστηκε το 2020 μέσα σε ένα φαντασμαγορικό και πανηγυρικό κλίμα συγκίνησης, με τον κόσμο της μόδας να αποχαιρετά τον μεγάλο μόδιστρο. Έκτοτε η Chitose Abe Couture του οίκου Sacai παρουσίασε την Autumn/Winter 2021 συλλογή για τον Gaultier και ακολούθησε ο Glenn Martnens των Y/Project για την Couture Spring 2022.

«Η επανερμηνεία ενός haute couture brand από διαφορετικούς σχεδιαστές, είναι μια ιδέα που είχα το 1990, για έναν παριζιάνικο οίκο υψηλής ραπτικής, στον οποίο θα είναι κενή η θέση του σχεδιαστή. Είμαι χαρούμενος που αυτό το project θα ζωντανέψει τώρα στον οίκο Jean Paul Gaultier,» είχε δηλώσει τότε ο κορυφαίος σχεδιαστής.

Διαβάστε επίσης:

Straight denim: Το αγαπημένο ίσιο τζιν παντελόνι και οι 4 πιο updated τρόποι να το φορέσεις τώρα

Μαύρο κοστούμι: Οι πασαρέλες το ανέδειξαν σε κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν

Louis Vuitton Fall 2022: Μια συλλογή που έφερε την έμπνευση και την ελευθερία της Gen Z στο catwalk