Met Gala 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη γιορτή της μόδας

Ναταλία Κατσακιώρη
Met Gala 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη γιορτή της μόδας
Photo: AP Images

Όλες οι λεπτομέρειες, πριν δούμε το πιο extravagant κόκκινο χαλί της χρονιάς.

Παρά τις όποιες δραματικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, τα λαμπερά events συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μας να σκεφτούμε το γνωστό ρητό, «η ζωή συνεχίζεται», χωρίς να ξεχνάμε ότι πολλές φορές η παρουσία των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού εκφράζει άποψη, διατυπώνει ερωτήματα και έχει ίσως και την μορφή ακριβισμού. Ήδη στα κινηματογραφικά βραβεία που είδαμε μέχρι στιγμής, οι κινήσεις συμπαράστασης προς την μαχόμενη Ουκρανία ήταν πολλές, όπως και τα αιτήματα για ειρήνη και τερματισμό των εχθροπραξιών.

Μέσα σε αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε και η ημερομηνία του φετινού Met Gala, που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια φορά στην Νέα Υόρκη στο Metropolitan Museum, στις 2 Μαΐου. Μια βραδιά άκρως λαμπερή, γεμάτη μόδα και ομορφιά.


https://www.instagram.com/p/CbOD55DLPCo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Είναι ίσως το πιο extravagant κόκκινο χαλί της χρονιάς, με τους καλεσμένους να επιλέγουν δημιουργίες haute couture, σε avant garde ύφος και αισθητική, απογειώνοντας το edginess.

Η Blake Lively θα είναι η παρουσιάστρια της βραδιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Blake Lively μαζί με τους Ryan Reynolds, Lin-Manuel Miranda και Regina Kings. Μια πολύ όμορφη παρέα, όπου ο καθένας από αυτούς έχει και μια εντελώς διαφορετική παρουσία, γεγονός που θα δώσει και το απαραίτητο inclusivity στην βραδιά, ήδη από τους οικοδεσπότες.

Η ίδια η Blake Lively είναι μάλιστα μία από τις γυναίκες, οι οποίες φημίζονται για το μοναδικό τους στυλ, έχοντας γίνει γνωστή στο ευρύ κονό με τον ρόλο της στην σειρά «Gossip Girl». Η Blake δεν χρησιμοποιεί στυλίστα και επιμελείται μόνη της το κάθε look. Ποιος μπορεί να ξεχάσιε την εμφάνιση της το 2018, με το κόκκινο, τύπου baroque Versace gown της, το οποίο και χρειάστηκε πάνω από 600 ώρες για να ολοκληρωθεί.


https://www.instagram.com/p/CTy66QjLD_0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το θέμα της βραδιάς για φέτος συνεχίζει το προηγούμενο concept σε ένα άτυπο sequel, με τον τίτλο «Gilded Glamour» και αποτελεί το δεύτερο μέρος της έκθεσης «In America: An Anthology of Fashion». Το πρώτο μέρος της έκθεσης, άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο, όπου πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, το Met Gala του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίτιμοι πρόεδροι θα συνεχίσουν να είναι, και φέτος, οι Tom Ford, Adam Mosseri και Anna Wintour.

Διαβάστε επίσης:

Oscars: Οι καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών που έκαναν statement στο red carpet του θεσμού

«Veugue» και όχι Vogue: Ο πιο fun fashion λογαριασμός στο instagram αν σου αρέσουν τα trolls