Το Met Gala τίμησε την έγκυο Rihanna με ένα άγαλμα και η μόδα ζει ιστορικές στιγμές

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Met Gala τίμησε την έγκυο Rihanna με ένα άγαλμα και η μόδα ζει ιστορικές στιγμές

Με μία κίνηση που θα μείνει σίγουρα χαραγμένη στην ιστορία του θεσμού, η Rihanna αποδεικνύεται ως το πιο επιδραστικό πρόσωπο της χρονιάς.

Μπορεί η queen Riri να μην παρευρέθηκε στο χθεσινοβραδινό red carpet του Met Gala, ωστό η παρουσία της ήταν πιο έντονη από ποτέ. Κάθε χρόνο η Rihanna ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο κόκκινο χαλί, εντυπωσιάζοντας διαχρονικά με τις επιλογές της, οι οποίες συνήθως δεν έχουν ως στόχο μόνο την καθαυτή εξυπηρέτηση του θέματος της εκάστοτε βραδιάς, αλλά κρύβουν συμβολισμούς, κομψότητα και φυσικά fun, πάντα υπό την προσωπική της υπογραφή.

Ήταν εκείνη που τίμησε τους Ασιάτες σχεδιαστές το 2015, με το θέμα «China: Through the Looking Glass», επιλέγοντας την iconic κίτρινη δημιουργία του Guo Pei, που έμεινε στην μνήμη όλων μας. Ήταν και πάλι εκείνη που το 2018 ξεσήκωσε σχόλια και αντιδράσεις, με το παπικό ένδυμα δια χειρός John Galliano και Maison Margiela, με το head piece που φόρεσε να σκανδάλισε τους αυστηρούς καθολικούς. Μόλις πέρυσι το ολόμαυρο Balenciaga oversized παλτό με τα ruffles και τα iconic κοσμήματα ήταν ίσως ότι πιο ριζοσπαστικό είδαμε σε ένα κόκκινο χαλί-φόρο τιμής για την ιστορία της αμερικάνικης μόδας.

Φέτος, η Riri δεν μπόρεσε να είναι στο Met Gala, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, όμως κανένας δεν την ξέχασε. Το touch της και ότι έχει προσφέρει απλόχερα το τελευταίο διάστημα στις γυναίκες παγκοσμίως, αποτυπώθηκαν σε ένα άγαλμα, το οποίο δημιουργήθηκε προς τιμήν της.

Το άγαλμα της Rihanna στο Met Gala είναι μια μικρή στιγμή ιστορίας.

Μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε αρχικά από την αμερικάνικη Vogue είδαμε το περίφημο μαρμάρινο άγαλμα, που απεικονίζει την έγκυο Rihanna, ακριβώς όπως πόζαρε στην τελευταία της φωτογράφιση για το εξώφυλλο του περιοδικού, με ένα κόκκινο lace Alaïa bodysuit,και ασορτί γάντια . Η ανάρτηση ανέφερε στην σχετική λεζάντα: «Το άγαλμα της Ειρήνης, που είναι και η προσωποποίηση του, είναι συνήθως το πιο δημοφιλές άγαλμα θεάς στις galleries με Ελληνορωμαικά εκθέματα. Τώρα πια έχουμε την Rihanna απευθείας από το εξώφυλλο του μήνα».

«Μόλις εμφανιστήκα στο Met, φορώντας μάρμαρο! Τι πιο "χρυσό"(gilded) από αυτό; Ευχαριστώ πολύ Metropolitan Museum και Vogue για αυτό τον ιστορικό φόρο τιμής,» έγραψε η ίδια στο προσωπικό της Instagram account.

Τι παραπάνω μπορεί να πει κανείς; Μία μέλλουσα μαμά που τίμησε την πιο ιδιαίτερη στιγμή της γυναικείας φύσης χωρίς στερεότυπα και φόβο, αλλά με την αλήθεια της, την fun διάθεση της και μία εικόνα απαλλαγμένη από τις όποιες παγίδες έχουμε συνηθίσει. Ζωντανή, πανέμορφη και πέρα για πέρα ο εαυτός της, η Rihanna ήταν παρούσα στο χθεσινό Met Gala και θα είναι πάντα παρούσα στο μυαλό μας ως εκείνη η γυναίκα που άλλαξε το pregnancy style, δίνοντας του δική της πνοή.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε το τι είναι "τίμιο" για τις έγκυες γυναίκες. Το σώμα μου κάνει απίστευτα πράγματα αυτή την στιγμή και δεν πρόκειται να ντρέπομαι για αυτό. Η συγκεκριμένη περίοδος θα έπρεπε να μοιάζει με γιορτή. Γιατί θα πρέπει να κρύβεις την εγκυμοσύνη σου;». We are with you Riri!