Modernity Reinvent: Η νέα SS22 συλλογή του Γιώργου Ελευθεριάδη γιορτάζει τα 30 χρόνια του στην μόδα

Ναταλία Κατσακιώρη
Modernity Reinvent: Η νέα SS22 συλλογή του Γιώργου Ελευθεριάδη γιορτάζει τα 30 χρόνια του στην μόδα

Γυναικεία ρούχα που αντανακλούν μία επαναστατική θηλυκότητα από τον maestro του, Γιώργο Ελευθεριάδη.

Φέτος ο αγαπημένος μας Γιώργος Ελευθεριάδης γιορτάζει τα τριάντα χρόνια παρουσίας του στην ελληνική μόδα. Τριάντα χρόνια που χαρακτηρήστηκαν από signature styles, μοναδικά items και μία εννοιά αισθητική, πιστή στο αρχικό κάλεσμα του σχεδιαστή να ξαναδούμε την σύγχρονη γυναίκα μέσα από άλλα μάτια.

Ως ένα άνθρωπος που αγαπά την συνεχή καινοτομία, φέτος αποφάσισε η επετειακή συλλογή Yiorgos Eleftheriades SS22 να μας εισάγει σε μία σειρά από νέες συνεργασίες ,ξεκινώντας με εξέχοντες καλλιτέχνες, όπως τον Pantelis Magneto Vitaliotis στις μεταξοτυπίες, το δίδυμο των Ancient Greek Sandals και τους BLANC Athens. Τέτοιου είδους συνεργασίες θα συνεχίσουν να δημιουργούνται και με άλλα brands και δημιουργούς, και θα παρουσιάζονται σε όλη την διάρκεια του 2022, δίνοντας μας ένα μικρό κομμάτι τέχνης στα limited edition pieces του εκάστοτε collaboration.

1651844468524-365600866-yiorgos-eleutheriadis-12.jpg

Ο Γιώργος Ελευθεριάδης είναι ένας δημιουργός που πάντα υπερασπίζεται πτυχές της μόδας, των οποίων οι αναφορές βρίσκονται σε δημιουργικές αντιφάσεις μεταξύ του οπτικά πολυτελούς και του ενδυναμωτικού cool.

H SS22 συλλογή του είναι ένα κομμάτι αποκάλυψης.

Στη συλλογή SS22, ο συνδυασμός σχεδίων από βαμβάκι, μετάξι και λινό σαγηνεύει με μια πολυτελή αίσθηση αισθησιασμού που αντλεί απλόχερα από ανδρικά και θηλυκά στοιχεία, τα οποία υποδηλώνονται από πολυδιάστατες φόρμες και εξαιρετικούς συνδυασμούς. Η συναρπαστική πλοκή της συλλογής ορίζεται μέσα από την αδιαίρετη συνδεσιμότητα που δημιουργείται μεταξύ του θηλυκού και του ρευστού στοιχείου, στοιχεία που κυριάρχησαν στη θεματολογία της σχεδιαστικής εξίσωσης του Γιώργου Ελευθεριάδη σε όλη την τριακονταετή διαδρομή του brand.

yiorgos-eleutheriadis-9.jpg

Το ευρύ φάσμα των ρούχων της νέας αυτής σειράς συμπληρώνεται από ποικίλες επιλογές υφασμάτων, για να ενισχύσει περαιτέρω τον πυρήνα του πνεύματος της συλλογής προς στη διαδρομή της προσωπικής έκφρασης για το κάθε άτομο. Μεταξύ της σχολαστικής ραπτικής, που απαρτίζεται από καθαρά μεταξωτά prints, βαμβακερά και τα περίφημα ιρλανδικά λινά , η συλλογή εισάγει περαιτέρω την αίσθηση της γυναίκας που μπορεί να βρίσκετε παντού και να νιώθει μοναδική. Άλλωστε ο ίδιος ο κύριος Ελευθεριάδης υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες δημιουργούς που έδωσε την αίσθηση του μοναδικού και του ατομικού στα ρούχα του, σε μία περίοδο που η διαφορετικότητα και η αποδοχή του ξεχωριστού δεν υπήρχε στο fashion λεξιλόγιο.

yiorgos-eleutheriadis-5.jpg
1651844488737-619073189-yiorgos-eleutheriadis-6.jpg

Η συλλογή Yiorgos Eleftheriades SS22 επιβεβαιώνει την γυναίκα σαν δυναμική και κοσμοπολίτικη παρουσία, που επιλέγει να ζει στο τώρα, καταργώντας τα στερεότυπα και τις αναχρονιστικές αξίες.

yiorgos-eleutheriadis-1.jpg

Αριστοτεχνικά, o Γιώργος Ελευθεριάδης φρόντισε για άλλη μια φορά, ώστε η βάση της αφήγησης που στηρίζει τη συλλογή SS22 να είναι η αβίαστα στολισμένη άνεση και η αληθινή ταυτότητα.