Ένα ελληνικό brand φτιάχνει logo T-Shirts με ευφάνταστες στάμπες, «καρπουζάκι» κανείς;

Ένα ελληνικό brand φτιάχνει logo T-Shirts με ευφάνταστες στάμπες, «καρπουζάκι» κανείς;

Λέγεται «24 Goat» και τα σχέδιά του θα μπορούσαν να έχουν το hashtag #coolvibesonly.

Το «24 Goat» είναι ένα αθηναϊκό brand που δημιουργεί χειροποίητες tote bags και t-shirt τυπωμένα στο χέρι με την μέθοδο της χαρακτικής. Αυτό που κάνει τα σχέδιά του να ξεχωρίζουν, πέρα από τη αυθεντικά cool αισθητική του, είναι ότι κάθε κομμάτι αντλεί την έμπνευσή του από καταστάσεις και αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής, με αναφορές σε τραγούδια, ιστορίες και αγαπημένες συνήθειες. Έτσι ένα απλό χρηστικό αντικείμενο όπως οι πάνινες τσάντες ή ένα απλό t-shirt, αποκτούν χαρακτήρα και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Για τα κορίτσια που αναζητούν το sustainability και στις ενδυματολογικές τους επιλογές, όλα τα προϊόντα του brand είναι τυπωμένα στο χέρι με μη τοξικό μελάνι και ειδικό για υφάσματα έτσι ώστε να αντέχει στις πλύσεις αλλά και την καθημερινή χρήση και τα t-shirt τα προμηθεύονται από εταιρεία μέλος του Fair Wear Foundation και παρέχει όλες τις πιστοποιήσεις σχετικά με την ηθική παραγωγή των προϊόντων της. Είναι από 100% οργανικό βαμβάκι, Peta-Approved Vegan και GOTS Certified. Mιλήσαμε με την Ειρήνη, την ιδιοκτήτρια του label και μας εξήγησε γιατί πάντα θα κοιτάμε «τι γράφει πάνω η μπλούζα μας».

https://www.instagram.com/p/CeAyopGI2Lm

Γιατί T-shirts με logo και όχι κάποιο άλλο είδος ρούχου; Δεν έχει παρέλθει αυτό το κάπως 90s κομμάτι;

Γιατί για εμένα τα t-shirt με στάμπα είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργικά αλλά και σαν επιλογή ντυσίματος. Επίσης είναι ένα ρούχο που κυριαρχεί στην ντουλάπα μου και δεν αναφέρομαι μόνο στα δικά μου t-shirts. Είναι η πιο αβίαστη αγορά που κάνω. Μόλις δω ένα t-shirt που με εκφράζει θα το αγοράσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όσο για το αν έχει παρέλθει, μιας και δεν έχω κάποιο fashion background δεν ήταν κάτι που μου είχε περάσει από το μυαλό και άρα δεν με απασχόλησε ποτέ. Το brand το ξεκίνησα πρωτίστως για να καλύψω τις δικές μου ανάγκες και όχι με γνώμονα τις τάσεις της μόδας. Ξεκίνησα να τυπώνω μπλούζες και τσάντες για να χαλαρώνω μετά την δουλειά. Δούλευα πολλά χρόνια σαν γραφίστρια και είχα τεράστια ανάγκη από μια χειρωνακτική απασχόληση μακριά από οθόνες. Έτσι όλο το brand χτίστηκε σιγά σιγά και χωρίς προσδοκίες, στην αρχή τουλάχιστον, για να φτάσει σήμερα να είναι η βασική μου απασχόληση.

24goat-instant_crush-tee.jpg

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του κάθε quote σας;

Η πιο συχνή ιστορία πίσω από τα σχέδια μου είναι μια καλοκαιρινή ανάμνηση. Αγαπώ το καλοκαίρι πάρα πολύ και οι πιο όμορφες μου αναμνήσεις είναι καλοκαιρινές. Μπορεί στην πραγματικότητα οι καλοκαιρινοί μήνες στο σύνολο τους να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά ακόμη και η μια εβδομάδα διακοπών σε ένα νησί, για μένα είναι αρκετή για να βγάλω τον επόμενο χειμώνα!

Η άλλη ιστορία που κρύβεται πίσω από τα σχέδιά μου είναι η Αθήνα και η ομορφιά που μπορείς να βρεις σε αυτή αν ψάξεις, στα παλιά κτήρια, στις επιγραφές, στις γειτονιές της. Είναι μια πόλη που αγαπώ πολύ και ας έχει και αυτή τα προβληματάκια της. Τέλος, πίσω από κάμποσα σχέδια βρίσκονται οι γάτες μου, που είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης , όπως όλες οι γάτες άλλωστε!

24goat-summer-tee-sea.jpg

Πού γεννήθηκε το brand και πώς θα το περιγράφεται; Σε ποιους απευθύνεται;

Το brand γεννήθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο σαλόνι του σπιτιού μου πριν από περίπου 4 χρόνια και τότε ήταν απλά μια δημιουργική διέξοδος. Ο στόχος μου ήταν να μπορεί κάποιος να ταυτιστεί με το t-shirt ή την tote bag, μέσα από τα σχέδια. Για αυτό και η θεματολογία είναι εμπνευσμένη από την καθημερινότητα, από αγαπημένα τραγούδια και φαγητά και φυσικά το καλοκαίρι. Αν έπρεπε να το περιγράψω κάπως, θα το περιέγραφα “οικείο” γιατί αυτό είναι το συναίσθημα που έχω κάθε φορά που κάποιος ταυτίζεται με κάποιο από τα σχέδια μου. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα όπως και η τεχνική τυπώματος (χαρακτική), κάτι που κάνει το κάθε προϊόν μοναδικό και άρα πιο προσωπικό.

Το 24 Goat απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας! Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού είναι γυναίκες, όμως παίρνω πολύ μεγάλη χαρά όταν βλέπω πόσο διαφορετικοί άνθρωποι επιλέγουν τα προϊόντα μου.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει πει κάποιος που έχει αγοράσει μπλούζα σας;

Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει ένα προϊόν μου και μετά αφιερώνει χρόνο να μου στείλει ένα μήνυμα που λέει ότι του αρέσει είναι για μένα το καλύτερο πράγμα που μπορεί να μου πει κάποιος. Το μήνυμα όμως που δεν θα ξεχάσω είναι όταν μια κοπέλα μου έστειλε ότι είδε μια άλλη κοπέλα πάνω σε ένα μηχανάκι να κρατάει την tote bag με το “καρπουζάκι”, το γκούγκλαρε, δεν ξέρω πως αλλά με βρήκε και παρήγγειλε και εκείνη!

24goat-therina-totebag.jpg

Θα ασχοληθείτε και με άλλα fashion items στο μέλλον;

Δεν έχω ιδέα! Βασικά ιδέες έχω πολλές αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουν οι ιδέες πράξη. Οπότε μπαίνουν στην λίστα με τα “to do” και κάθε φορά που υπάρχει λίγος χρόνος και πολλή όρεξη κάποια από αυτές τις ιδέες παίρνει σάρκα και οστά.



Πού θα κάνετε «σπλιτς σπλατσ» αυτό το καλοκαίρι;

Αυτό το καλοκαίρι θα κάνω «Σπλις Σπλας» στο Κουκάκι, καθώς ανοίγω το δικό μου μαγαζί (υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο κάπου τον Ιούλιο) και έτσι δεν είμαι πολύ σίγουρη αν θα καταφέρω ή και αν θα θέλω να φύγω… Αν όμως πάω κάπου, θα πάω για βουτιές στη Σύρο, που είναι από τα αγαπημένα μου νησιά, και την επισκέπτομαι ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι!