Η επική collection SS22 film του οίκου Mugler ενώνει το παρελθόν και το παρόν σε μία εικόνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Η επική collection SS22 film του οίκου Mugler ενώνει το παρελθόν και το παρόν σε μία εικόνα

Κάθε χρόνο ο κορυφαίος γαλλικός οίκος ξεπερνά τον εαυτό του, δίνοντας το στίγμα της αισθητικής του μυθικού Thierry Mugler.

Μετά την ξαφνική απώλεια του Thierry Mugler τον περασμένο Ιανουάριο, ο creative director του οίκου, Casey Cadwallader, έκανε μία καμπάνια που συνδυάζει την τάση και τη λατρεία του μεγάλου δημιουργού για το performance. Τα shows του έχουν αφήσει εποχή, με τα μοντέλα να μπαίνουν στους πιο τρελούς ρόλους πάνω στα catwalks, κάτι που μέχρι τότε δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναμενώμενο, ακόμη και στον ανατρεπτικό χώρο της μόδας.

Για ακόμη μία χρονιά ο Cadwallader συνεργάστηκε με τους Torso Solutions για την σκηνοθεσία του SS22 film, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εκτός από το γνώριμο dark σκηνικό των Paramount Studios και τους δρόμους του Λος Άντζελες. «Η επιθυμία να βγούμε έξω ήταν το κεντιρκό στοιχείο αυτής της σεζόν,» δήλωσε ο Cadwallader στην British Vogue, αφού μετά από δύο χρόνια καραντίνας, το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτεί ταυτόχρονα την απελευθέρωση μας. Το cast είναι εξάλλου από μόνο του συγκλονιστικό: Chloë Sevigny, Amber Valletta, Shalom Harlow, Lola Leon, Bella Hadid, Adut Akech και Dominique Jackson είναι μόνο κάποια από τα ονόματα που θα δεις επί της οθόνης σου.

Το όλο clip συνδυάζει την αισθητική των 90s μαζί με την νέα edgy οπτική του Casey Cadwallader, που βάζει το γυναικείο σώμα στο προσκήνιο με τα signature catsuits με τα αποκαλυπτικά cut outs και τις διαφάνειες που σμιλεύουν το ζώμα. Όπως έχει πει ο ίδιος ο σχεδιαστής πλέον οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά στα μεγάλα μεγέθη, γεγονός που αποδεινκύει την επιτυχία του body positivity κινήματος.

Η 90s αισθητική είναι διάχυτη και πάλι στο video με την Chloë Sevigny σε ένα συγκλονιστικό street walking να δίνει τον ρυθμό και την Amber Valletta να είναι πιο sexy κια αισθησιακή από ποτέ, με ολόμαυρο σύνολο. Η εν κινήσει σκηνοθεσία ήταν το στοιχείο κλειδί του όλου βίντεο, με τα χορευτικά και το stunning περπάτημα των πρωταγωνιστριών να θυμίζει voguing.

https://www.instagram.com/p/Cegpu--DYzQ

Η Megan Three Stallion άνοιξε το film με ένα double denim outfit με αποκαλυπτικά κοψίματα και ανοίγματα σε όλα τα «κατάλληλα» σημεία. Στην ουσία είδαμε ένα πάντρεμα των super girls των 90s με όλα τα νέα καυτά πρόσωπα που θα απασχολήσουν την fashion κοινότητα, αντλώντας έμπνευση παράλληλα από όλες τις βασικές σιλουέτες του Thierry Mugler και εφαρμόζοντας ένα είδος προσιτού, αμερικανικού μοντερνισμού σε ολόκληρη τη συλλογή.

P.S.: Θέλουμε τώρα τους x-large κρίκους του βίντεο για τα καλοκαιρινά μας tank tops!

mygler-ss22-film-(4).jpg