Τα 5 καλοκαιρινά staples που μπορείς να βρεις σε vintage και δείχνουν πιο επίκαιρα & από καινούργια

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 5 καλοκαιρινά staples που μπορείς να βρεις σε vintage και δείχνουν πιο επίκαιρα & από καινούργια
VALENTINA VALDINOCI/IMAXTREE.COM

Στα αγαπημένα σου second hand καταστήματα υπάρχουν όλα τα καλοκαιρινά essentials.

Ο κόσμος του vintage shopping έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τα στενά όρια των vintge lovers, οι οποίοι ήταν συνήθως άνθρωποι της τέχνης, φοιτητές και μποέμιδες της πόλης, που θεωρούσαν τα second hand αντικείμενα και ρούχα μέρος της κουλτούρας τους. Σήμερα μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό, αφού τα vintage ρούχα και η ανακύκλωση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της ιδέας της κυκλικής οικονομίας που έχει αρχίσει να επεκτείνεται.

Η Gen Z, μάλιστα, έχει ακολουθήσει σχεδόν στο σύνολο της το vintage hunting, κάνοντας την second hand αγορά πιο δημοφιλή από ποτέ, με όλους σχεδόν τους κορυφαίους οίκους και τα luxury brands να μπαίνουν στο παιχνίδι του vintage shopping, αξιοποιώντας τα ρούχα, υφάσματα και υλικά προηγούμενων σεζόν και στις νέες τους collections.

Πέρα από την γενική και μεγάλη εικόνα της όλης διαδικασίας, για εμάς το vintage shopping είναι απλώς μία αγαπημένη διαδικασία, ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού που εκτυλίσσεται στις γειτονιές της πόλης, δίνοντας νέα ζωή σε κομμάτια που σίγουρα αξίζουν μία θέση στη ντουλάπα σου. Υπάρχουν, μάλιστα, και κάποια staples, που είναι ακόμη πιο stylish, όταν τα αγοράζεις vintage.

summer-vintage-items-(1).jpg

Τι εννοώ με αυτό; Κάποιες ποιότητες και fits που πρωτοεμφανίστηκαν στην ιστορία της μόδας σε προηγούμενες δεκαετίες είναι σαφώς πολύ πιο αυθεντικά και «σωστά», όταν καταφέρεις να βρεις ένα κομμάτι της ίδιας της εποχής τους. Η όποια φθορά τα κάνει πιο όμορφα και μοναδικά, ενώ δίνει σε κάθε σου look μία νότα ιδιαιτερότητας. Αυτό δεν ισχύει, βέβαια, για όλα τα items που θα βρεις σε ένα second hand κατάστημα, για αυτό και όταν βγεις για hunting καλό είναι να μην παρασύρεσαι και να προσπαθείς να εκτιμήσεις το κάθετι ξεχωριστά, για το στυλ, την γραμμή και την κατάσταση του.

Παρακάτω θα βρεις τα 5 διαχρονικά staples που αξίζει να αναζητήσεις σε ένα vintage κατάστημα και είναι ακόμη πιο όμορφα, και από καινούργια.

Λινά

vintage-items-summer-(1).jpg

Retro γυαλιά ηλίου

vintage-items-summer-(4).jpg

90s φορέματα

vintage-items-summer-(2).jpg

Basket bags

vintage-items-summer-(6).jpg

Πολύχρωμα shorts

vintage-items-summer-(5).jpg
DPG Network