EROF Style: Ποιες «κρύβονται» πίσω από το brand που θέλει κάθε γυναίκα να νιώθει μοναδικά σπάνια

EROF Style: Ποιες «κρύβονται» πίσω από το brand που θέλει κάθε γυναίκα να νιώθει μοναδικά σπάνια

Ο κόσμος της μόδας είναι ένα «νόμισμα» με δύο όψεις.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη μία πλευρά προβάλλει και δημιουργεί ωφέλιμα πρότυπα, τα οποία πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στο 100% των αναγκών και των «θέλω» μας. Η άλλη όψη της μόδας, ωστόσο, είναι εκείνη που τη «μεταμορφώνει» ευθύς αμέσως σε τέχνη, αιφνιδιάζοντας τις αισθήσεις μας και ενώνοντάς μας, μακριά από διαχωρισμούς και συγκεκριμένα καλούπια.

Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, η μόδα είναι πολλά περισσότερα από μία βιομηχανία, καθώς στοχεύει σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό για την καθεμία, βοηθώντας μας να απελευθερώσουμε την εσωτερική μας δύναμη και αναγεννώντας μας, μέσα από το στυλ και την αισθητική μας.

Σε αυτή τη λογική, κινείται και η εγχώρια βιομηχανία στον κόσμο της μόδας, τα τελευταία χρόνια: Δίνοντας σε κάθε γυναίκα την αυτοπεποίθηση που ψάχνει μέσα της, ώστε να είναι η καλύτερη και πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού της. Άλλωστε, το woman empowerment που έχει αντίκτυπο και στη βιομηχανία της μόδας, πρεσβεύει πως «κανένα σώμα δεν είναι το ιδανικό και το πιο όμορφο, αντιθέτως, κάθε σώμα είναι όμορφο για τη γυναίκα που το αντιπροσωπεύει», όπως μας εξηγούν οι συνιδρύτριες της εταιρείας EROF Style, που αποτελεί μια έμπνευση αγάπης και πάθους για τη μόδα και τη δημιουργία, παίρνοντας το όνομά του από τα αρχικά του ονόματος της μιας εκ των ιδρυτών.

Αρχής γενομένης από το 2010 και με αφορμή την αγάπη τους για δημιουργία, όπως αποκαλύπτουν στο Queen.gr, έγινε το πρώτο «βήμα» για το EROF Style, μέσα από τη δημιουργία καθημερινών και βραδινών οutfits, αλλά και μαγιό για προσωπική τους χρήση. Κάπως έτσι, η Ελένη και η Φιλιώ Ευριπίδου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους Clothing and Swimwear Brand, με έδρα την Αθήνα, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα.

Το Queen.gr συνάντησε την Ελένη και τη Φιλιώ και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις την παρακάτω συζήτηση που είχαμε μαζί τους:

Picture2.jpg

Ποιο θα λέγατε πως είναι το δημιουργικό σας process, η έμπνευσή σας, όταν πρόκειται να σχεδιάσετε μια νέα συλλογή; Υπάρχει κάποια δημιουργική αφετηρία που ανοίγει τον «δρόμο» της έμπνευσης;

Αποκλειστική πηγή έμπνευσής μας είναι η ίδια η γυναίκα, το γυναικείο σώμα και η καλαισθησία ενός ρούχου και μαγιό, αντίστοιχα, σε κάθε γυναίκα. Η διαδικασία, λοιπόν, έχει ως εξής: Ξεκινάμε με τη μελέτη των μεγάλων οίκων μόδας σε κάθε νέα κολεξιόν και προχωράμε με την επιλογή χρωμάτων, υφασμάτων και αμέσως μετά στο πιο δημιουργικό «κομμάτι», που είναι η σχεδίαση πατρόν.

Picture3.jpg

Φιλιώ Ευρυπίδου

Εάν χρειαζόταν, να χαρακτηρίσετε την αισθητική σας ως σχεδιάστριες, ποια θα ήταν αυτή; Τι χαρακτηρίζει το EROF Style;

Με δύο λόγια, αυτό που χαρακτηρίζει το EROF Style είναι η κλασική, κομψή, αλλά ταυτόχρονα και σέξι πλευρά κάθε γυναίκας.

Με μία σύντομη περιήγηση στη σελίδα σας στο Instagram, είναι εμφανής η κομψότητα, η φινέτσα και η άνεση, που έχουν τα ρούχα και τα μαγιό σας. Ωστόσο, πέρα από το elegant ύφος, ξεχωρίζει και το εκκεντρικό στοιχείο των εμφανίσεων που προτείνετε. Θεωρείτε πως η μόδα είναι ένας «μοχλός», έτσι ώστε οι γυναίκες να αναδείξουν την πιο όμορφη και ιδιαίτερη πλευρά τους;

Η σκέψη μας είναι ακριβώς αυτή, κάθε ρούχο ή κάθε μαγιό σχεδιάζεται, έχοντας ως στόχο την κομψότητα, την άνεση, αλλά και τη φινέτσα κάθε γυναίκας. Σε συνδυασμό με αυτά, όμως, θέλουμε κάθε κομμάτι να είναι ξεχωριστό, διαφορετικό και κάθε γυναίκα που θα το φορέσει να αισθάνεται ιδιαίτερη. Δηλαδή, με απλά λόγια, να μην αισθάνεται πως περνάει απαρατήρητη με την εμφάνιση της, αλλά να νιώθει πως κάνει τη διαφορά.

Picture4.jpg

Ελένη Ευρυπίδου

Οι δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς -τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο- έπληξαν και τον χώρο της εγχώριας μόδας. Αισθανθήκατε ποτέ ανασφάλεια αυτό το διάστημα -και εάν «ναι», ποιο είναι εκείνο το «κομμάτι» της δουλειάς σας, που σας κάνει να θέλετε να συνεχίζετε παρά τις όποιες αναποδιές;

Η περίοδος της πανδημίας ήταν ένα δύσκολο διάστημα για κάθε επιχείρηση. Εμείς ξεκινήσαμε το EROF Style, ακριβώς μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας και ευτυχώς, πήγε πολύ καλά, καθώς ο κόσμος και ακόμη περισσότερο οι γυναίκες είχαν την ανάγκη να κάνουν νέες αγορές, λόγω του ότι είχαμε κλειστεί για αρκετό διάστημα μέσα, που η κάθε έξοδός μας θέλαμε να είναι ξεχωριστή.

Έτσι, το «ταξίδι» μας άρχισε πολύ καλά, ωστόσο, όπως κάθε νέο brand, έτσι και εμείς κάποια στιγμή είχαμε «τα κάτω μας», όμως δεν τα παρατήσαμε, αντιθέτως, δώσαμε όλο μας το «είναι» για νέα σχέδια, νέες ιδέες, που να είναι πρωτότυπες και μοναδικές.

Αναμφίβολα, η μόδα αλλάζει σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά, φυσικά, είναι και το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες όλων των σωματότυπων. Ποια είναι η άποψή σας πάνω σε αυτό το ζήτημα;

Η μόδα είναι για όλους, κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και σπάνια. Κανένα σώμα δεν είναι το πιο ιδανικό και το πιο όμορφο, κάθε σώμα είναι όμορφο για τη γυναίκα που το αντιπροσωπεύει. Εμείς απευθυνόμαστε σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά, καθώς όλα μας τα σχέδια μπορούν να φορεθούν από όποια γυναίκα αισθάνεται όμορφα μέσα σε αυτά.

Το σημαντικό είναι πως εάν κάτι αρέσει σε μια κοπέλα και δεν υπάρχει σε νούμερο που να την εξυπηρετεί, τότε δημιουργείται από την αρχή, αποκλειστικά για εκείνη, με κάποιες ημέρες αναμονής για παράδοση. Ακόμη και στα μαγιό υπάρχουν επιλογές για όλους τους σωματότυπους.

Picture5.jpg

Ελένη, εσύ, πριν πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς με τη μόδα, είχες εξειδικευτεί σε εντελώς διαφορετικούς τομείς, όπως το marketing και το personal training. Πώς αποφάσισες να κάνεις αυτή την αλλαγή πλεύσης και να ασχοληθείς με τον σχεδιασμό ρούχων;

Πάντα μου άρεσε η μόδα και την ακολουθούσα, με βάση το δικό μου στυλ. Αυτός ήταν ο λόγος, που από αρκετά νεαρή ηλικία τα βραδινά μου ρούχα, όπως και πολλά μαγιό, τα έραβα μόνη μου. Όσον αφορά στη «σχέση» μου με το marketing και τα ρούχα, θα έλεγα πως σε μία επιχείρηση το marketing είναι απαραίτητο και κάπως έτσι καταφέρνω να τα συνδυάζω.

Εσύ Φιλιώ, πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεσαι με έναν τόσο δικό σου άνθρωπο, όπως είναι η αδερφή σου; Υπήρξαν φοβίες που έπρεπε να ξεπεράσετε, πριν κάνετε το μεγάλο «βήμα» ή θα λέγατε πως όλα κύλησαν ομαλά;

(γέλια) Με την αδερφή μου είμαστε κολλητές φίλες, είναι το άλλο μου μισό, όπως συνηθίζω να λέω.

Παρόλα αυτά, στο επαγγελματικό κομμάτι και στη συνεργασία μας για το EROF Style, ανακάλυψα για πρώτη φορά πως οι επαγγελματικές σχέσεις διαφέρουν. Είναι πιο δύσκολο, για παράδειγμα, όταν υπάρχει μια διαφωνία να τσακώνεσαι με την αδερφή σου, παρά με κάποιον ξένο. Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, εγώ πιο υπομονετική ενώ η Ελένη φοβερά εκρηκτική, συνεπώς έχουμε τσακωθεί αρκετές φορές για ασήμαντα ζητήματα, αλλά όλα ξεπερνιούνται και μένουν πίσω.

Picture6.jpg

Το σημαντικό είναι να γίνει εξ αρχής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, έτσι ώστε να είναι όλα πιο εύκολα. Αυτό έγινε με εμάς, αμέσως μετά τους πρώτους 5-6 μήνες του EROF Style και πλέον όλα είναι τέλεια. Διαφωνίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, γιατί είμαστε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, αλλά με συνεργασία, πίστη και υπομονή όλα στο τέλος διορθώνονται. Αυτό που προτείνω, λοιπόν, είναι λίγη περισσότερη υπομονή στη Big Sister!

Κορίτσια, ευχαριστούμε για την όμορφη συζήτηση. Εις το επανιδείν!