Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ για τη Victoria's Secret- Τελικά είναι άγγελοι ή «δαίμονες»;

Ναταλία Κατσακιώρη
Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ για τη Victoria's Secret- Τελικά είναι άγγελοι ή «δαίμονες»;
©2018 Evan Agostini

Στις 14 Ιουλίου έρχεται ένα νέο ντοκιμαντέρ από το Hulu, που αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα αγγελάκια της Victoria's Secret.

Ο σκηνοθέτης Matt Tyrnauer μετά τα ντοκιμαντέρ του για το θρυλικό Studio 54 και τον κορυφαίο σχεδιαστή μόδας Valentino, φαίνεται πως αποφάσισε να μπει στα βαθιά και να μιλήσει για ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα brands του κόσμου, αυτή τη στιγμή. Μία εταιρία που πέρασε από χρυσές εποχές και ταυτίστηκε με τις καλλίγραμμες καλλονές που έφερνε σε κάθε της catwalk, και που αποκαλούσε με το θρυλικό όνομα «Angels».

Μιλάμε φυσικά για τη Victoria's Secret και το φαινόμενο των ετήσιων shows της, που ήταν ένα από τα κορυφαία γεγονότα κάθε σεζόν. Τα πιο όμορφα κορίτσια στον χώρο του modelling έχουν περάσει από τις οντισιόν για την ανεύρεση των νέων «Αγγέλων», ένας τίτλος τιμής και καταξίωσης, όπως λέει και η ίδια η Naomi Campbell που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ του Tyrnauer, για να μοιραστεί τη δική της εμπειρία. «Πήρα τον ατζέντη μου και του είπα να κανονίσει ένα ραντεβού μαζί τους, γιατί αυτή ήταν η εταιρία που κινούσε τα πράγματα τότε,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

2018 Victoria's Secret Fashion Show - Runway

Τα θέματα του κάθε catwalk ακραία, προκλητικά, εντυπωσιακά και η λίστα με τα «αγγελάκια» ολοένα και μεγάλωνε, ώσπου έφτασε και στα κορυφαία μοντέλα του σήμερα, όπως οι αδερφές Hadid, η Kendall Jenner και η Karlie Kloss. Στα shows συμμετείχαν και όλα τα κορυφαία ονόματα της μουσικής σκηνής: από την Rihanna και τον Justin Timberlake, μέχρι την Taylor Swift και τους Maroon 5.

Falling Angels.

Καθώς, όμως, οι εποχές αλλάζουν και οι έννοιες του body positivity και της συμπερίληψης άρχισαν να μπαίνουν στο λεξιλόγιο της μόδας, και μετά από αρκετές κατηγορίες για εξαντλητικές δίαιτες και περιστατικά αποκλεισμού (έως και ρατσισμού) από πλευράς της εταιρίας, η Victoria's Secret αποφάσισε να σταματήσει για πάντα τα διάσημα shows της. Τα «αγγελάκια» της έγιναν έκπτωτοι άγγελοι μιας άλλης εποχής και το brand αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να υπηρετήσει τις πραγματικές γυναίκες, εκείνες που μπορεί να μην μοιάζουν με τους δικούς του πρώην «αγγέλους», αλλά μπορούν σίγουρα να σε στείλουν στα ουράνια.

https://www.instagram.com/p/CfjX2HhrNsn
Victorias Secret Sale

Το marketing της εταιρίας έχει αλλάξει 100% τα τελευταία χρόνια με plus size και diversity models να έχουν αναλάβει τα ηνία των νέων της διαφημιστικών. Μπορεί τελικά μία νέα στρατηγική να αλλάξει ένα label στη συνείδηση του κοινού; Και αν ναι, τελικά οι καταναλωτές συγχωρούν τα λάθη του παρελθόντος; Αυτά και άλλα πολλά έρχονται στο νέο ντοκιμαντέρ του Hulu τον Ιούλιο, με ηχηρές απουσίες, αφού οι Gisele και Andriama Lima δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν και να μιλήσουν κατά της εταιρίας που τις ανέβασε στην κορυφή.