Η Ashley Graham δεν δημιουργεί νυφικά για «curvy» γυναίκες αλλά για γυναίκες- Τελεία και παύλα

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Ashley Graham δεν δημιουργεί νυφικά για «curvy» γυναίκες αλλά για γυναίκες- Τελεία και παύλα

Γιατί κάθε γυναίκα αξίζει το νυφικό των ονείρων της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα νυφικό και fit. Όπως δηλώνει και η Ashley Graham, ας μην μιλάμε πια για curvy bridal συλλογές, δηλαδή για συλλογές που απευθύνονται σε juicy γυναίκες, αλλά για νυφικά που δημιουργούνται από και για τις γυναίκες. Δεν είναι μόνο το ζήτημα των κιλών που καθορίζει το σωστό ή το λάθος fit ενός νυφικού, αλλά όλα εκείνα τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά του γυναικείου σώματος, είτε αυτό λέγεται μεγάλο στήθος, είτε στενοί γοφοί, είτε ανοιχτή πλάτη. Όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν την κάθε γυναίκα ξεχωριστή και μοναδική, που διαμορφώνει όλο αυτό το υπέροχο μωσαϊκό, που χαίρεσαι να βλέπεις.

Οι περισσότερες από εμάς δυστυχώς δεν έχουν βιώσει και την καλύτερη εμπειρία τους, όταν ξεκίνησαν την ανεύρεση του σωστού νυφικού, ένα ρούχο που όλες ξέρουμε πόση σημασία έχει για κάθε γυναίκα. Είτε είσαι αυτός ακριβώς ο τύπος που ντυνόταν «νύφη» από τα τρία της, είτε ανήκεις στην πιο ψύχραιμη κατηγορία, εκείνη την ημέρα αξίζεις να είσαι ντυμένη όπως έχεις ονειρευτεί, να νιώθεις άνετη και πάνω από όλα ο ευατός σου.

https://www.instagram.com/p/CgNVfIAgQ86

Curvy bridals? Not for me!

«Μου ήταν πολύ δύσκολο να βρω το φόρεμα για την ημέρα του γάμου μου: είχα ξεκάθαρες ιδέες στο μυαλό μου, αλλά οι προτάσεις που έβλεπα δεν ικανοποιούσαν τις επιθυμίες μου» - λέει η Ashley Graham στην ιταλική Vogue - «ο γάμος είναι πραγματικά σημαντικός, μια αξέχαστη μέρα και ήθελα να νιώθω καλά σε αυτή την περίσταση. Παρόλο λοιπόν που είχα πολύ ξεκάθαρες ιδέες ήδη πριν από 12 χρόνια, αφιέρωσα πολύ χρόνο για να βρω το κατάλληλο νυφικό: τελικά ήταν ένας πραγματικός συμβιβασμός ανάμεσα στο στυλ και την καλή εφαρμογή». Αυτό περιγράφει λίγο πολύ την εμπειρία κάθε γυναίκας, που δεν διαθέτει ιδανικές αναλογίες, με τις πρόβες για το νυφικό να μετατρέπονται σε ένα μικρό walk of shame.

pronovias-look-2.PNG
pronovias-look-3.PNG

Έτσι πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν το γνωστό bridal label «Pronovias», της ζήτησε να συνεργαστούν και να κάνουν μαζί μία συλλογή όχι για curvy κορίτσια, όπως είπε, αλλά για όλες. Πράγματι τα μεγέθη που μπορεί να βρει κανείς στη συλλογή by Ashley Graham καλύπτουν όλους σχεδόν τους σωματότυπους και μπορούν να κάνουν κάθε γυναίκα ευτυχισμένη.

Η Ashley έχει όντως υπάρξει ένα από τα πρώτα super plus size models και έχει θέσει τη βάση του inclusivity στο χώρο του modelling. Αυτό έγινε και μέσα από τη δουλειά της και μέσα από τα προσωπικά της social media, όπου είναι απόλυτα ειλικρινής και ανοιχτή με τη ζωή της: από την προσωπική της ρουτίνα μέχρι την εγκυμοσύνη και τη γέννηση των τριών παιδιών της. Όπως δήλωσε σχετικά με τη νέα της συλλογή σε συνεργασία με την Pronovias, που κυκλοφόρησε χθες, το πιο δύσκολο δεν είναι να δημιουργήσεις ένα νυφικό σε όλα τα μεγέθη, όσο το να βρεις κομμάτια που πραγματικά θα αντιπροσωπεύουν κάθε γυναίκα. «Δουλεύω σαν μοντέλο εδώ και χρόνια, και αν και έχουν γίνει κάποια βήματα μπροστά, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς,» δήώσε κλείνοντας.