Η Jane Fonda θέλει να προωθήσει τη γυμναστική αλλά η συνεργασία με την H&M μάλλον απογοήτευσε

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Jane Fonda θέλει να προωθήσει τη γυμναστική αλλά η συνεργασία με την H&M μάλλον απογοήτευσε

'Οχι, δεν θέλαμε να δούμε την Jane Fonda ως ambassador της H&M και έχουμε τους λόγους μας.

Αν κάποιο είναι το όνομα που έχει συνδεθεί με τη γυμναστική, και πιο συγκεκριμένα το αερόμπικ, είναι η Jane Fonda. Η κορυφαία ηθοποιός έχει υπάρξει το αθλητικό ίνδαλμα εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο, όταν τη δεκαετία του 80' έκανε την δική της επανάσταση με τις περίφημες βιντεοκασέτες της, που έβαλαν τη μαμά σου να κάτσει μπροστά στην τηλεόραση και να γυμναστεί.

Δεν ήταν, όμως, μόνο τα lycra κορμάκια της και τα πολύχρωμα κολάν της, οι γκέτες και τα head bands που αντιγράφουμε με μανία ακόμη και σήμερα. Ήταν το ότι ήταν ένα movement από την Jane Fonda. Μία γυναίκα που ξεκίνησε ως μοντέλο, έγινε ηθοποιός, κέρδισε την καταξίωση και το σεβασμό του χώρου και όμως δεν παγιδεύτηκε ποτέ στην εικόνα της. Πάλεψε για όλα όσα ήθελε να κάνει και απέδειξε ότι μία όμορφη γυναίκα μπορεί, αλλά και πρέπει να έχει άποψη.

Η ακτιβιστική της δράση για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και για τον πόλεμο του Βιετνάμ, φυσικά, που την έβαλε στο μάτι του κυκλώνα για πολλά χρόνια, έχουν περάσει στην ιστορία, με την ίδια να έχει ταξιδέψει μέχρι το εμπόλεμο Βόρειο Βιετνάμ και να αποκαλεί ξεκάθαρα τα ανώτατα μέλη της αμερικάνικης κυβέρνησης εγκληματίες πολέμου. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Για να μπορέσεις να καταλάβεις ένα μέρος της αγανάκτησης που ακολούθησε μετά την πρόσφατη συνεργασία της με την H&M.

Η Jane Fonda γίνεται μοντέλο της H&M και οι fans αντιδρούν(δικαιολογημένα).

https://www.instagram.com/p/Cg2F6VJgIU7

Η Jane Fonda αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει μία συνεργασία με την H&M και να συμμετέχει στην καμπάνια με σύνθημα «H&M Move», που προωθεί όπως καταλαβαίνεις τη διαρκή κίνηση, την αγάπη στη γυμναστική και την άθληση. Και ποια είναι η πιο κατάλληλη για αυτό από την Jane Fonda; Έβαλα, λοιπόν, τις φόρμες που κυκλοφόρησαν ειδικά για το project και πόζαρε σε άψογες sporty λήψεις, εξηγώντας όλα τα θετικά της συνεχούς κίνησης και πώς η ίδια παραμένει σε φόρμα στα 84.

https://www.instagram.com/p/CgzSQ8ZLh06

Οι θαυμαστές της, όμως, είχαν άλλη άποψη, με το Instagram να μην μπορεί να πιστέψει ότι η αγαπημένη τους Jane έκανε σύμπραξη με μία fast fashion εταιρία και προωθεί δικά τους προϊόντα. «Jane μου ράγισες την καρδιά. Ακόμη σε αγαπώ αλλά αυτό δνε ήταν εντάξει. Μία ακτιβίστρια σαν εσένα δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίζει την H&M. Τι συνέβη; Σε παρακαλώ πες μου ότι είναι ένα αστείο,» έγραψε μία ακόλουθος της. «Οι εταιρίες fast fashion είναι από οτυς μεγαλύτερους ρυπαντές του περιβάλλοντος. Μεγάλη απογοήτευση,» έγραψε κάποιος άλλος, με τα σχόλια να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σε μία στιγμή που η παγκόσμια μόδα προσπαθεί να βρει μία βιώσιμη λύση και το καταναλωτικό κοινό μαθαίνει να διακρίνει την προέλευση και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του κάθε προιόντος, οι εταιρίες fast fashion μοιάζουν με ένα παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε. Οπότε ναι η σύμπραξη με την Jane Fonda μας απογοήτευσε, ακόμη και αν την λατρεύουμε που μας δείχνει τις διάσημες ασκήσεις της για αερόμπικ στα 84 της!

DPG Network