Οι Βρετανοί σχεδιαστές τίμησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ στα shows τους με το δικό τους τρόπο

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι Βρετανοί σχεδιαστές τίμησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ στα shows τους με το δικό τους τρόπο

Οι δημιουργοί απέδωσαν φόρο τιμής στη βασίλισσα μέσα από συγκινητικά στιγμιότυπα πάνω στο catwalk.

Εχθές έκλεισε ένας τεράστιος κύκλος με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ να σηματοδοτεί τη νέα εποχή της μοναρχίας στη Βρετανία. Η μακροβιώτερη μονάρχης του κόσμου έφυγε από τη ζωή, φέρνοντας αναταραχή και στην προγραμματισμένη Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, με τα shows της 19ης Σεπτεμβρίου να αναβάλλονται, όπως και τα after show events καθόλη τη διάρκεια του fashion week. Αν και τα shows, λοιπόν, συνεχίστηκαν κανονικά, οι σχεδιαστές τίμησαν με το δικό τους τρόπο τη βασίλισσα Ελισάβετ εντάσοντας στις παρουσιάσεις τους μικρές λεπτομέρειες, που συμβόλιζαν όμως πολλά.

Οι Βρετανοί σχεδιαστές τίμησαν την αγαπημένη βασίλισσα των Άγγλων.

Ξεκινάμε με τον JW Anderson, που όπως είδαμε έκλεισε το show του με ένα t-shirt dress σε μαύρο, με το logo «Her Majesty The Queen, 1926-2022. Thank you», αφιερωμένο φυσικά στην αγαπημένη μονάρχη των Βρετανών. Η επιγραφή ήταν ένα κολάζ από τις αφίσες, που κολλήθηκαν σε όλο το Λονδίνο, μετά το θάνατο της βασίλισσας. Η Harris Reed έκανε το δικό της tribute, παρουσιάζοντας μία νύφη-μπαλαρίνα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά looks, που είδαμε σε αυτή την εβδομάδα, η οποία κρατούσε μία ανθοδέσμη με Lily of the Valley, τα αγαπημένα λουλούδια της βασίλισσας Ελισάβετ.

JW-Anderson-S23-073.jpg

JW Anderson

https://www.instagram.com/p/CimgbBZIQDk

Ο Christopher Kane τήρησε ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια του show του, ενώ η Nensi Dojaka έβγαλε όλα τα μοντέλα της στη σκηνή μετά τη λήξη του catwalk, κρατώντας στα χέρια τους ένα μικρό κλωνάρι με τα αγαπημένα λευκά κρινάκια της βασίλισσας, ενώ επίσης έστρωσε ένα «χαλί» με λευκές ορχιδέες, αφήνοντας και ένα λουλούδι πάνω στην καρέκλα του κάθε καλεσμένου.

Kane-S23-048.jpg

Christopher Kane

Dojaka-S23-041.jpg

Nensi Dojaka

Screenshot.png

Ο Michael Halpern είχε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με τη βασίλισσα. Πριν από μερικά χρόνια, ο Halpern είχε την τύχη να μιλήσει με την ίδια την Ελισάβετ, σε κάποια εκδήλωση για το κορυφαίο, σχεδιαστικό ταλέντο του Λονδίνου. Ο Halpern αποκάλυψε την αγάπη του για την επιδεικτικότητα της Αυτού Μεγαλειότητας – μια αισθητική, η οποία μεταφέρθηκε υποβλητικά στην πρώτη, τιμητική εμφάνιση που άνοιξε το show του. To πρώτο look, που παρουσιάστηκε σε απόλυτη σιωπή, περιείχε μια επιβλητική κάπα σε μεταξωτό ταφτά, που κόβει την ανάσα, σε συνδυασμό με ένα μαντήλι στο χρώμα της μέντας, δεμένο στο κεφάλι, όπως ακριβώς συνήθιζε να το φοράει και η βασίλισσα. «Αυτός ήταν ο τρόπος μας να αποδώσουμε το δικό μας φόρο τιμής», δήλωσε στη συνέχεια ο Michael Halpern.

Halpern-S23-001.jpg

Τέλος, ο Erdem Moralioğlu έντυσε πολλά από τα μοντέλα του με μαύρο τούλι, δημιουργώντας ένα πένθιμο, μακρύ βέλο, που έκανε άκρως επιβλητικά τα ήδη εντυπωσιακά looks της νέας του συλλογής. Ο ίδιος φαίνεται, πως είχε στο νου του το πρωτόκολλο του παλατιού και έδωσε την πένθιμη νότα, που αρμόζει σε ένα queen alike style.

Erdem-atm-S23-007.jpg

Erdem

Erdem-S23-001.jpg

Erdem