Η ιταλική Vogue στηρίζει τον John Galliano

Η ιταλική Vogue στηρίζει τον John Galliano

H editor-in-chief της ιταλικής Vogue σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε με το χαρακτηριστικό της χιούμορ πως θα ήταν συνετό ο οίκος Dior να ξαναπροσλάβει τον John Galliano.

Μπορεί τους τελευταίους έξι μήνες ο οίκος Dior και μαζί του και ο κόσμος της μόδας να «χορεύουν» στον απόηχο του σκανδάλου του John Galliano που οδήγησε στην απόλυση του ταλαντούχου iconic Βρετανού σχεδιαστή. Μπορεί πρόσφατα το δικαστήριο να αποφάνθηκε σχετικά με τα αντισημιτικά σχόλια του John Galliano και η παραφιλολογία να οργιάζει με τους Riccardo Tisci του οίκου Givenchy και Marc Jacobs του maison Louis Vuitton να είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι για την κεφαλή του Dior. Μπορεί ο οίκος LVMH, που έχει στην κατοχή του το γαλλικό fashion house, ακόμη να κρατά τα χαρτιά του κλειστά, όμως, η editor-in-chief της ιταλικής Vogue, Franca Sozzani, με το χαρακτηριστικό της χιούμορ βρήκε τη λύση.

Η Franca, λοιπόν, που της αρέσει να προκαλεί (θυμηθείτε τόσο το εξώφυλλο δριμύ κατηγορώ στις πλαστικές επεμβάσεις με την Linda Evangelista το 1996, όσο και το πιο πρόσφατο με τα παχουλά μοντέλα, αλλά και το petition που οργάνωσε κατά της νευρικής ανορεξίας) δήλωσε: «Ξαναπροσλάβετε τον John Galliano. Καταλαβαίνω την άποψή τους. Καταλαβαίνω ότι δεν θα μπορούσαν απλώς να πουν «Κακό παιδί! Σε συγχωρώ! Έλα πίσω!», αλλά είναι πραγματικά κρίμα. Και εγώ δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψω ότι πίστευε όλα αυτά που είπε. Νομίζω ότι ήταν μεθυσμένος και μόνος σε ένα μπαρ. Όταν οι άνθρωποι τρελαίνονται, τρελαίνονται. Είναι μια ανθρώπινη υπόθεση, δεν είναι πολιτικό ή θρησκευτικό θέμα. Αυτός δεν σκότωσε κανέναν!».

Σκεφτείτε πως όσο σοβαρή ή αστεία σας φαίνεται αυτή η δήλωση, την έκανε μια γυναίκα 61 ετών που το περιοδικό το οποίο διευθύνει βασίζεται οικονομικά στις διαφημίσεις των μεγάλων οίκων όπως ο Dior αλλά και οι υπόλοιποι που ανήκουν στον όμιλο κολοσσό LVMH.