Ο οίκος Balenciaga «εγκατέλειψε» το Twitter του Elon Musk και προβλέπεται και συνέχεια

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Balenciaga «εγκατέλειψε» το Twitter του Elon Musk και προβλέπεται και συνέχεια

Ο κορυφαίος οίκος παίρνει ανοιχτά θέση απέναντι στη νέα πολιτική του Twitter.

Τα πράγματα αλλάζουν στις ΗΠΑ και δυστυχώς οι όποιες αλλαγές, όπως καταλαβαίνεις δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Πρώτα το Twitter αγοράστηκε τελικά από τον Elon Musk, ο Kanye West έγινε ο απόκληρος του fashion industry και έπειτα ο Donald Trump ανακοίνωση εκ νέου την υποψήφιότητα του για την αμερικάνικη προεδρία. Λογικά σε λίγο θα εμφανιστούν και οι ακρίδες. Και θα μου πεις καλά όλα αυτά, αλλά γιατί να αφορούν τον κόσμο της μόδας τα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της επικαιρότητας; Η απάντηση είναι πώς γίνεται να μην την αφορούν; Κάθε μορφή τέχνης επηρεάζεται από τα σημαντικά γεγονότα της περιόδου, ειδικά όταν μιλάμε για μια βιομηχανία εκατομμυρίων, που απευθύνεται στο ευρύτερο ίσως κοινό παγκοσμίως.

Balenciaga-HC-PO-F22-056.jpg

Μετά τον Balenciaga η Adidas διακόπτει τις σχέσεις με τον Kanye West -Το χρονικό μιας αποκαθήλωσης

Σίγουρα διάβασες για την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, ο οποίος φρόντισε στο πρώτο κιόλας διάστημα να κάνει αισθητή την παρουσία του στο μέσο, κάνοντας μαζικές και απαράδεκτες απολύσεις εργαζομένων, ενώ επίσης αποφάσισε να ζητήσει από όλους τους χρήστες να πληρώσουν το σεβαστό ποσό των 7,99$ προκειμένου να συνεχίζουν να έχουν ενεργό λογαριασμό στο Twitter. Και κάπου εκεί, όπως καταλαβαίνεις, επήλθε η σύγχυση. Η πολιτική Netflix δεν έπιασε στο πιο uncensored μέσο μέχρι στιγμής, που θεώρησε -και δικαίως- ότι θα επέλθει μια κάποια λογοκρισία. Έτσι, οι συνδρομές δεν ανανεώθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή τα ψεύτικα προφίλ δίνουν και παίρνουν, με τεράστια προβλήματα να έχουν δημιουργηθεί για μεγάλες εταιρίες, όπως η φαρμακευτική Eli Lilly.

Η αποχώρηση του Balenciaga από το Twitter: Άποψη ή marketing;

Μέσα σε όλο αυτό ο Elon Musk συνεχίζει να τουιτάρει ανέμελος, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι η ασφάλεια θα επιστρέψει στο βασίλειο του νέου Twitter, με τους χρήστες να τρολάρουν, φυσικά, ασύστολα. Και κάπου εκεί ανακοινώθηκε η αποχώρηση του οίκου Balenciaga από το μέσο, έχοντας αποφασίσει να μην προχωρήσει στην αποπληρωμή της συνδρομής. Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για κάποια οικονομική «στενότητα» από πλευράς του κορυφαίου brand, αλλά πολύ περισσότερο για μια κίνηση, που δηλώνει τη θέση του απέναντι στις πρακτικές του Elon Musk, αλλά πιθανότατα και απέναντι στον ίδιο.

Βέβαια να πούμε, ότι αν και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την αποχώρηση από ένα Twitter, που δεν έχει πια κανένα fun και κανένα ενδιαφέρον, δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε και για την ίδια την κίνηση του Balenciaga. Σίγουρα ο Elon Musk είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, όμως από την άλλη ο οίκος χρειαζόταν μία τέτοιου είδους κίνηση προκειμένου να επιστρέψει στην edgy, δημοφιλή, ριζοσπαστική ιδεολογία του, μετά την κρίση με το σκάνδαλο του Kanye West και την ομολογουμένως αργή αντίδραση του Balenciaga, όταν την ίδια στιγμή ο Demna Gvasalia συνέχιζε να σιωπά. Παρόλα αυτά ο Balenciaga έδειξε το δρόμο και πιθανότατα πολλοί θα ακολουθήσουν.