Ο Balenciaga μηνύει την εταιρία παραγωγής της αμφιλεγόμενης καμπάνιας και συνεχίζει να απογοητεύει

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Balenciaga μηνύει την εταιρία παραγωγής της αμφιλεγόμενης καμπάνιας και συνεχίζει να απογοητεύει

Η Kim Kardashian με το Balenciaga outfit στο Met Gala 2021

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Invision

Μετά τις αντιδράσεις και την ανακοίνωση της Kim Kardashian ότι θα επαναξιολογήσει τη σχέση της με τον κορυφαίο οίκο, ο Balenciaga ζητά 25 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρία παραγωγής που ανέλαβε την τελευταία του καμπάνια.

Καλό θα ήταν όταν κάνουμε ένα σφάλμα, να το παραδεχόμαστε. Και αυτό ισχύει και γενικά, και ειδικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με την αμφιλεγόμενη καμπάνια του Balenciaga, η οποία αποσύρθηκε ως υλικό, που μπορεί να σχετιστεί με παιδική πορνογραφία, η συγνώμη που ακούσαμε από πλευράς του οίκου δεν ήταν αρκετή. Δεν ήταν καν ειλικρινής, αν σκεφτεί κανείς και τις επόμενες κινήσεις από πλευράς του κορυφαίου label, αφού σήμερα έσκασε η είδηση ότι εκκρεμεί αγωγή σε βάρος της εταιρίας παραγωγής, North Six, η οποία και είχε αναλάβει τα γυρίσματα της περίφημης καμπάνιας.

Οι κατηγορίες βαραίνουν και τον set designer, Nicholas Des Jardins, ο οποίος αμέσως μετά το περιστατικό και βλέποντας προφανώς την εχθρική στάση του οίκου εξαρχής, είχε δηλώσει ότι το όλο concept του είχε δοθεί από πλευράς του Balenciaga και ο ίδιος αρκέστηκε στο να μεταφέρει τις επιθυμίες του υψηλού πελάτη του στο κοινό, μέσα από τη δική του αισθητική. Και τον πιστεύουμε. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτή είναι η σωστή και η πιο συνηθισμένη διαδικασία, που ακολουθείται συνήθως από όλους τους οίκους μόδας. Και αν ο Balenciaga δεν έχει την ωριμότητα να δεχθεί τα λάθη του, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να αλλάξει την αληθινή ροή των πραγμάτων.

Οι νέες ανακοινώσεις του Balenciaga έρχονται να ηρεμήσουν το κοινό. Θα τα καταφέρουν;

Πριν περίπου ένα 24ωρο μια νέα ανακοίνωση επανήλθε στο Instagram profile του Balenciaga, για να ζητήσει άλλη μία συγνώμη και να εξηγήσει το ζήτημα. Έτσι μας μίλησε και πάλι για το ότι φέρει το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης, επειδή δεν έλεγξε το αποτέλεσμα της καμπάνιας, όπως έπρεπε, αλλά δεν είχε καμία ανάμειξη στο αισθητικό κομμάτι του set. Κάτι, που όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να ισχύει. Δεν είναι το σφάλμα που πονά τόσο, όσο η όλη γρήγορη αντίδραση από πλευράς τους, κατηγορώντας την εταιρία παραγωγής και τους συνεργάτες τους. Και τώρα ζητούν μάλιστα 25 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Δεν είναι φυσικά το χρηματικό ποσό, που τους απασχολεί, αλλά η απελπισμένη προσπάθεια τους να απεκδυθούν τις ευθύνες, που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις.

Η Kim Kardashian γυρίζει την πλάτη στον Balenciaga ενώ ο Demna Gvasalia συνεχίζει (δυστυχώς)να σιωπά

https://www.instagram.com/p/Clg9BijLUHe

Από πλευράς τους η εταιρία παραγωγής και ο Nicolas Des Jardins, δεν έχουν απαντήσει κάτι, αλλά το κοινό φαίνεται να έχει βγάλει την ετυμηγορία υπέρ τους, όσο ο Demna Gvasalia συνεχίζει να είναι απών. Σε ένα τόσο κομβικό σημείο για τον οίκο, που ο ίδιος αναγέννησε, περιμέναμε την παρέμβαση του, αφού όλοι θεωρούν ότι και ήξερε κι είχε άποψη για την καμπάνια. Δεν θέλουμε καλλιτέχνες που κρύβονται στα δύσκολα και σιωπούν.