Ο οίκος Bottega Veneta ανακοίνωσε τη δημιουργία σχολής για τα iconic δερμάτινα είδη του

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Bottega Veneta ανακοίνωσε τη δημιουργία σχολής για τα iconic δερμάτινα είδη του

H σκυτάλη πρέπει να περάσει στη νέα γενιά και η Bottega Veneta μας δείχνει το δρόμο. 

Από μικρή παρακολουθούσα μαγεμένη τα βίντεο κατασκευής των Haute Couture συλλογών των κορυφαίων οίκων. Η Chanel ήταν μάλιστα μία από τις πρώτες που δημιούργησε κανονικό περιεχόμενο στα διάφορα κανάλια της, κάνοντας μαγευτικά κοντινά στα χέρια της κάθε μίας μοδίστρας από το θρυλικό ατελιέ του οίκου. Ακολούθησαν οι Dior και Alexander McQueen, ενώ ο Pierpaolo Piccioli συνηθίζει στα τελευταία του shows να βγάζει στο catwalk και όλο το προσωπικό του studio, που δημιουργεί από την αρχή όλα αυτά τα μαγευτικά items ου απολαμβάνουμε στο catwalk.

Bottega-Veneta-S23-048.jpg

Πάντα, λοιπόν, αναρωτιόμουν τι θα γινόταν, όταν όλες αυτές οι ταλαντούχες κυρίες και οι ταλαντούχοι κύριοι αρχίσουν να βγαίνουν σιγά-σιγά στη σύνταξη και να εγκαταλείπουν τα ατελιέ τους. Πώς η νέα γενιά θα μπορέσει να μαθητεύσει κοντά τους, να πάρει όλη τη σοφία της τέχνης τους και να δει τεχνικές που πιθανότατα δεν διδάσκονται σε καμία σχολή, αλλά αποτελούν τεχνοτροπίες και παραδόσεις του κάθε οίκου, οι οποίες αναπτύσσονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των studios. Ε, λοιπόν η Bottega Veneta φαίνεται πως τα σκέφτηκε όλα αυτά. Και αποφάσισε να δημιουργήσε τη δική της σχολή.

Η mini πλισέ φούστα είναι το quiet luxury item που θα απογειώσει το φθινοπωρινό σου στυλ

Η νέα σχολή μόδας έρχεται από την Bottega Veneta.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Lyst το Andiamo Clutch της Bottega Veneta έχει γίνει πιπο επίκαιρο από ποτέ με τις αναζητήσεις του παγκοσμίως να αγγίζουν μια αύξηση της τάξης του 152%. Σε ένα brand που έχει ταυτιστεί με τα δερμάτινα, luxury προϊόντα και είναι ένας από τους κορυφαίους οίκους σε πωλήσεις τσαντών στον κόσμο, είναι λοιπόν αναγκαία η σκέψη γύρω από το εργατικό της δυναμικό. Μιας και το να μάθει κανείς να κατασκευάζει τα signature πλεκτά δερμάτινα items των συλλογών της εταιρίας θα πρέπει σίγουρα να διδαχθεί από τους ίδιους.

https://www.instagram.com/p/CydR5e7u-PO/

H Accademia Labor et Ingenium φιλοδοξεί να αλλάξει το σκηνικό και να φροντίσει να εκπαιδεύσει τους επόμενους wanna be κατασκευαστές της Bottega Veneta. Η ακαδημία θα εκπαιδεύει και θα προσλαμβάνει 50 μαθητές ετησίως και στοχεύει να «προωθήσει την επόμενη γενιά ταλέντων στη χειροποίητη κατασκευή». Η τοποθεσία της θα είναι μεταξύ των εργαστηρίων της Bottega Veneta στο Montebello Vicentino και ενός αποκλειστικού νέου χώρου στο εργοστάσιο παραγωγής της μάρκας στο Povolaro Dueville.

Η Accademia Labor et Ingenium θα λειτουργεί ως μόνιμο εργαστήριο, όπου οι εργαζόμενοι της Bottega Veneta, οι νέοι προσλήψεις και οι εξωτερικοί φοιτητές θα μπορούν να μάθουν από δεξιοτέχνες μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων και μαθημάτων. Το βασικό συστατικό της σχολής θα είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επικεφαλείς πέντε τεχνίτες της Bottega Veneta που θα διδάξουν τους 50 μαθητές. Αυτοί οι φοιτητές θα προσληφθούν εγγυημένα στην εταιρία μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος. Η ακαδημία θα παρέχει, επίσης, προγράμματα σπουδών αναβάθμισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για υπάρχοντες υπαλλήλους της Bottega Veneta.

https://www.instagram.com/p/CygSLd-IBso/

Μία πολύ έξυπνη ενέργεια που θα πρέπει σίγουρα να τη μιμηθούν και τα υπόλοιπα brands, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τους αυριανούς τους εργαζόμενους αλλά και τη συντήρηση της κατασκευαστικών παραδόσεών τους.

Bottega-Veneta-F23-081a.jpg