Η mini πλισέ φούστα είναι το quiet luxury item που θα απογειώσει το φθινοπωρινό σου στυλ

Ναταλία Κατσακιώρη
Η mini πλισέ φούστα είναι το quiet luxury item που θα απογειώσει το φθινοπωρινό σου στυλ
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Όλοι οι τρόποι για να τη φορέσεις τώρα.

Η θέση της φούστας στην ντουλάπα μας έχει αλλάξει πολύ μέσα στις τελευταίες σεζόν, αποκτώντας τη θέση του hero piece. Και δεν ήταν πάντα έτσι. Από τις δεκαετίες των 60s και 70s, που η φούστα ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα items των γυναικών, περάσαμε στην απόλυτη λατρεία των παντελονιών, για να επανέλθουμε σιγά-σιγά σε μια ισορροπία και να ξαναβάλουμε τις φούστες και τα διάφορα trends τους στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

mini-pleated-skirt-(9).jpg

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία θα σου πω ότι παλιότερα δεν θεωρούσα και τόσο πρακτικές τις φούστες. Θεωρούσα, δηλαδή, το κομμάτι καλσόν και ψηλοτάκουνα μεγάλη ταλαιπωρία. Και θα μου πεις γιατί ψηλοτάκουνα; Γιατί λανθασμένα πίστευα ότι μια φούστα αναδεικνύεται στις περισσότερες περιπτώσεις με high heels. Σήμερα θα σου πω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από μια mini, πλισέ φούστα φορεμένη με τα ενημερωμένα flats της σεζόν.

Σίσσυ Χρηστίδου: Βρήκαμε το μαύρο lingerie φόρεμα με τη δαντέλα που φόρεσε σε βραδινή της έξοδο

Η πλισέ φούστα είναι το quite luxury item του φθινοπώρου.

Το πλισέ σαν τεχνική είναι πολύ πιο ιδιαίτερο τεχνικά από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Και ακόμη και αν δεν γνωρίζεις το πώς και το γιατί, αυτός είναι και ο λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ. Η mini πλισέ φούστα, μετά το περίφημο catwalk της Miu Miu έγινε η πιο fashionable επιλογή και συνεχίζει να είναι ένα must στοιχείο της ντουλάπας μας. Αλλά το 2023 παίρνει μια νέα μορφή και γίνεται λίγο πιο elegant και minimal. Αρχικά, αφήνουμε το κλασικό πλισέ και επενδύουμε σε φούστες με μικρές ή μεγαλύτερες πιέτες, που θα δώσουν έναν preppy χαρακτήρα στις εμφανίσεις μας.

mini-pleated-skirt-(11).jpg

Τώρα που το quiet luxury είναι η μεγαλύτερη τάση του φθινοπώρου, έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε την mini πλισέ φούστα μας με τα girly πουκάμισά μας, τα office γιλέκα μας αλλά και τις μάλλινες καζάκες μαζί με τα plain t-shirts της συλλογής μας. Τα δερμάτινα jackets και τα σακάκια σε boxy ή oversized γραμμή είναι το καλύτερο πανωφόρι για ένα τέτοιο look, το ίδιο και ένα χοντρό πουλόβερ που μπορεί να φορεθεί μόνο του από πάνω ή μια πλεκτή ζακέτα.

mini-pleated-skirt-(14).jpg

Τα flats, είτε μιλάμε για loafers είτε για μπαλαρίνες είτε για μπότες ή μποτάκια αν μας το επιτρέπει ο καιρός, είναι μια φανταστική λύση. Αν πάλι θέλεις να βάλεις ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια, τότε δοκίμασε τα sling backs.