H Anna Wintour βράβευσε τον Jacquemus και τον προέτρεψε να βάλει το μετάλλιό του σε μία mini bag

Ναταλία Κατσακιώρη
H Anna Wintour βράβευσε τον Jacquemus και τον προέτρεψε να βάλει το μετάλλιό του σε μία mini bag

Στο παιδί-φαινόμενο της γαλλικής μόδας απονεμήθηκε το «Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres», ένα πολύ σημαντικό βραβείο του γαλλικού πολιτισμού.

Πριν μερικά χρόνια η Anna Wintour είχε πει στον Simon Porte Jacquemus: «Θα ήθελες να δουλέψεις σε έναν μεγάλο οίκο;», για να λάβει μια αποστομωτική απάντηση από μέρους του. «Μα, είμαι σε έναν μεγάλο οίκο, τον λένε Jacquemus». Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της νέας γενιάς σχεδιαστών που δεν θέλουν να μοιράσουν τη ζωή και την ενέργειά τους ανάμεσα σε έναν μεγάλο οίκο μόδας και το προσωπικό τους brand, γιατί στην πλειοψηφία τους τα labels με την υπογραφή τους καταλήγουν χωρίς έμπνευση, ρυθμό και εξέλιξη.

jacquemus-(2).jpg

Ο Simon Porte Jacquemus δεν είναι όμως ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που θα εγκατέλειπε το όραμά του για να γίνει creative director ενός άλλου οίκου, δεν θέλησε να μπει σε καλούπια και στην πίεση κάτω από την οποία εργάζεται ο κόσμος της μόδας στις μέρες μας. Και η επιλογή του τον δικαίωσε. Εκτός από την αντικειμενική επιτυχία του maison Jacquemus, ο ίδιος έλαβε μέσα στις προηγούμενες μέρες το μετάλλιο Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, ένα πολύ σημαντικό βραβείο του γαλλικού πολιτισμού, το οποίο επιβραβεύει ανθρώπους που έχουν διακριθεί για τις δημιουργίες τους στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό τομέα ή για τη συμβολή που έχουν στην επιρροή των τεχνών και των γραμμάτων στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.

H νέα εποχή του Alexander McQueen έκανε πρεμιέρα σε ένα show με αμφίθυμα σχόλια

jacquemus-(4).jpg

Και η βράβευσή του ήρθε από την Anna Wintour, την άλλωτε απορημένη παντοδύναμη κυρία της Vogue.

O Simon Porte Jacquemus έλαβε το μετάλλιο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Η βράβευση του έγινε στα νέα headquarters του οίκου με όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους να βρίσκονται εκεί για να ζήσουν μαζί του αυτή τη μεγάλη στιγμή. Ο ίδιος εξάλλου μιλάει πάντα για τη σημασία των ανθρώπων του στη ζωή του. Από τη στιγμή που έχασε τη μαμά του στα 18 του και με ένα απόκομμα της Vogue της υποσχέθηκε ότι μια μέρα θα μπει στο περιοδικό, μέχρι την αγαπημένη του γιαγιά την οποία ντύνει σαν ένα από τα μοντέλα του, ο Simon Porte Jacquemus είναι ο σχεδιαστής που ξέφυγε από το κλισέ του Παριζιάνου και μίλησε για τη Νότια Γαλλία και τους ανθρώπους της.

jacquemus-(3).jpg

Η Anna Wintour έφθασε εκεί για τη βράβευσή του, φορώντας ένα costumized ριγέ shirt dress με την υπογραφή του και μεταξύ άλλων στο λόγο της είπε: «Αν κάποιος από εμάς αναρωτήθηκε γιατί σχεδίασε αυτά τα τόσο μικροσκοπικά αξεσουάρ, τώρα έχουμε την απάντησή μας. Είναι για να βάλει μέσα το μετάλλιό του».

https://www.instagram.com/reel/C4BaPp-CQq9/
https://www.instagram.com/p/C4DkiAKMadk/