O Walter Chiapponi είναι (κιόλας) εκτός Blumarine -Τι συμβαίνει τέλος πάντων στον ιταλικό οίκο;

Ναταλία Κατσακιώρη
O Walter Chiapponi είναι (κιόλας) εκτός Blumarine -Τι συμβαίνει τέλος πάντων στον ιταλικό οίκο;

Μετά την παρουσίαση της πρώτης του συλλογής αποχωρεί από τον Blumarine.

Μετά από μόλις τρεις σχεδόν εβδομάδες μετά τη λήξη του Milan Fashion Week, όπου ο Walter Chiapponi παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον οίκο Blumarine, σήμερα είχαμε και την ανακοίνωση της αποχώρησής του. Ήταν φυσικά μία από τις ειδήσεις που δεν περιμέναμε να ακούσουμε, γιατί ενώ η μόδα σίγουρα περνάει από μια περίοδο μεγάλης κινητικότητας, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει μία τέτοια συνεργασία σφηνάκι.

Τα μαύρα loafers είναι τα flats που θα φορέσουν τα cool girls -3 τρόποι να το κάνεις και εσύ

jpg.jfif

Ο ίδιος ανακοίνωσε την έξοδό του από τον Blumarine με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπως συνηθίζεται τελευταία, γράφοντας τα εξής: «Για μένα ήταν ένα είδος επιστροφής στο μέλλον, στο οποίο αφιέρωσα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος μου. Σε αυτό το ταξίδι οι ευχαριστίες μου απευθύνονται πρώτα και κύρια στον Marco Marchi, που το έκανε δυνατό, αλλά και σε όλους εκείνους χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσα να εκφραστώ, με τον τρόπο που το έκανα. Αναφέρομαι, συγκεκριμένα, στους ανθρώπους που αγάπησα και δεν είναι πια εδώ, αλλά που συνεχίζουν να μου εμφυσούν έντονα συναισθήματα, να εμπνέουν τις σκέψεις και το ταξίδι μου. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ σε νέες πρωτοβουλίες και έργα με κοινωνικό και ανθρωπιστικό υπόβαθρο, για να επιστρέψω στη συνέχεια, την κατάλληλη στιγμή, στις πασαρέλες».

https://www.instagram.com/p/C4fbzEWMgUs/

Ο Walter Chiapponi εκτός του οίκου Blumarine.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ντεμπούτο δεν είχε και την πιο θερμή αποδοχή από το κοινό του οίκου που είχε μέχρι στιγμής λατρέψει τα 00s σχέδια του Nicola Brognano, o οποίος είχε καταφέρει να μεταμορφώσει τον οίκο και να τον βάλει ισχυρά και πάλι στο χάρτι ως ένα trend setter brand με δυναμικό, νεανικό κοινό. Η έξοδός του και η αντικατάστασή του δεν είχε θετικό πρόσημο εξαρχής για τους λάτρεις του Blumarine, που βρήκαν αρκετά άχρωμη και βαρετή την πρώτη του συλλογή για τον ιταλικό οίκο.

Blumarine-F24-001.jpg

Βέβαια πάντα ένας νέος creative director θέλει το χρόνο του για να εναρμονιστεί με τις αρχές και το περιβάλλον ενός οίκου, οπότε δεν περιμέναμε μια τόσο σύντομη αποχώρηση. Η δήλωση του Walter Chiapponi μιλάει για μία συνολική απόσυρση σε αυτό το σημείο από τα catwalks, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πρόκειται για προσωπικούς τους λόγους.

Κλείνεις βαλίτσα για το τριήμερο; Τα 5 items που πρέπει να πάρεις μαζί σου

Και κάπως έτσι οι ξαφνικές αποχωρήσεις από τον Blumarine έγιναν δύο. Σύμπτωση;