Καλοκαιρινές αποδράσεις

Καλοκαιρινές αποδράσεις

Ο Γαλλικός οίκος Balenciaga είναι και πάλι πρωτοπόρος στις τσάντες του με αναφορές από το ελληνικό ουρανό και τη θάλασσα.

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Παρίσι λόγω της παρουσίασης της ανδpικής μου συλλογής, Conquistador στο πλαίσιο της ανδρικής εβδομάδας μόδας παρατήρησα ότι οι γυναίκες editors κρατούσαν μετά μανίας μόνο ένα στιλ τσάντας που σίγουρα δεν είχε σχέση με ότι έχουμε δει σαν τάση τα τελευταία χρόνια. Μικρή, τετραγωνισμένη και με σαφείς αναφορές στα mid 70s πρωτοπαρουσιάστηκε από την Phoebe Philo και το γαλλικό οίκο Celine και παρά το σχετικά μικρό της μέγεθος και το απόλυτα γεωμετρικό της σχήμα κατάφερε να επαναφέρει ένα πολύ σικ αέρα καθώς κατατάσσεται στην κατηγορία των clutch.

H συγκεκριμένη του οίκου Balenciaga συνδυάζει δέρμα πύθωνα και αρνιού, με τρομερά ελληνικές αποχρώσεις, γεωμετρικές καθαρές γραμμές και το χρώμα του μπλε σε ιδιαίτερα ποθητές αποχρώσεις.

Το Αιγαίο αποτέλεσε και μεγάλο δέλεαρ για τον εντυπωσιακό σχεδιαστή του οίκο Pucci, Peter Dundas γιατί εδώ και ένα χρόνο χτίζει το εξοχικό του σπίτι σε ένα από τα νησιά του πελάγους, για να μπορεί, μετά από δήλωσή του, να κάνει και ελεύθερα γυμνισμό που του αρέσει πολύ.

Με αυτή την τσάντα είναι σαν να αφήνουμε πίσω όλα τα κακώς κείμενα της σημερινής ελληνικής, μίζερης πραγματικότητας και να μεταφερόμαστε στο χωροχρόνο, με καλοκαιρινή διάθεση, λαχταριστές μυρωδιές από καλογυμνασμένα σώματα που ιδρώνουν σε tribal μουσικούς ρυθμούς και εικόνες που μας αφήνουν να ονειρευόμαστε περιπέτειες και αξέχαστους νέους έρωτες.

Όλα αυτά από αυτή και μόνο την τσάντα. Βιαστείτε!!!!