Frida Giannini: η Creative Director του οίκου Gucci εφ'όλης της ύλης

Frida Giannini: η Creative Director του οίκου Gucci εφ'όλης της ύλης

Ποια θεωρεί τα 3 must της γκαρνταρόμπας μας;

Λίγο πριν το show του οίκου Gucci στο Μιλάνο, η δαιμόνια Frida Giannini έδωσε συνέντευξη στην Wall Street Journal και, φυσικά, είχε πολλά ενδιαφέροντα να πει:

- Και βέβαια η προσωπικότητά σας είναι σημαντική αλλά πιστεύω πως τα ρούχα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε όμορφα. Ας πούμε πως θέλετε να δείχνετε sexy για μια ιδιαίτερη βραδιά, επιλέγοντας ένα όμορφο φόρεμα και ψηλοτάκουνα θα νιώσετε ασφάλεια.

- Πάντα φοράω ψηλοτάκουνα σε σημαντικά meeting γιατί τις περισσότερες φορές συναναστρέφομαι άντρες και θέλω να είμαι πιο ψηλή από εκείνους- είναι κομμάτι του ψυχολογικού παιχνιδιού. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως η μόδα είναι ένα φεμινιστικό εργαλείο αλλά σίγουρα έχεις καλύτερες πιθανότητες να πετύχεις όταν αισθάνεσαι όμορφα.

- Δεν λέω πως ένα ωραίο φόρεμα θα απογειώσει την καριέρα σας. Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε αυτή τη νοοτροπία στην Ιταλία, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ, και δεν το προτείνω.

- Στυλ για μένα είναι να κάνεις εντύπωση. Δεν σημαίνει πως πρέπει να φοράς ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Το στυλ είναι δώρο, είναι έμφυτο. Μπορεί να εμπνέεσαι από τα περιοδικά και τους στυλίστες, αλλά στην πραγματικότητα είτε το έχεις είτε όχι.

- Δεν μου αρέσει η ιδέα των trends και ότι τόσα πολλά brands σχεδιάζουν το ίδιο πράγμα. Είναι επικίνδυνο όταν οι άνθρωποι νιώθουν πως πρέπει να αλλάζουν τις γκαρνταρόμπες τους συνέχεια και είναι βαρετό να βλέπεις στα περιοδικά παρόμοια looks από διαφορετικούς designers.

- Κατά τη γνώμη μου το total look δεν είναι καλή ιδέα. Μου αρέσει όταν κάποιος συνδυάζει κομμάτια- μια υπέροχη γούνα, για παράδειγμα, με jeans. Δείχνει πως έχει φαντασία.

- Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα είναι ένα πολύ καλό παλτό, ένα jacket και ένα καλό ζευγάρι flat μπότες ιππασίας. Αυτά τα κομμάτια δεν θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε ποτέ, είναι διαχρονικά.