Roberto Cavalli: «Η Anna Wintour θέλει όλες οι γυναίκες να ντύνονται όπως εκείνη»

Roberto Cavalli: «Η Anna Wintour θέλει όλες οι γυναίκες να ντύνονται όπως εκείνη»

Ο διάσημος designer μίλησε χωρίς φόβο και με πάθος (ως συνήθως)

Περί design, μόδας, πόσο σημαντικό είναι να έχεις πρωτότυπες ιδέες και πόσο βαρετό είναι ο,τιδήποτε θεωρείται φυσιολογικό, μίλησε ο Roberto Cavalli σε συνέντευξή του στο site D της La Reppublica.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει συμβουλές στους νέους για τις επαγγελματικές τους επιλογές, ο Cavalli είπε πως ήταν κακός μαθητής, πως μέχρι τα 18 του δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του και πως αποφάσισε να κάνει μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή πίστευε στον εαυτό του και επειδή ήθελε να αγοράσει ένα Fiat 500. Η συμβουλή του σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα: να μην φοιτήσουν σε σχολή. «Βλέπω νέους ανθρώπους να βγαίνουν από τις σχολές σχεδίου μόδας και είναι τόσο μινιμαλιστές, μάλλον επειδή οι καθηγητές τους ήταν μινιμαλιστές και επειδή αυτοί οι καθηγητές ακολουθούν το στυλ που θέλει η βιομηχανία της μόδας για να "πουλάει"». Αυτό που προτείνει όμως ο Ιταλός designer είναι διαφορετικό: «Προσπαθήστε να είστε διαφορετικοί και να δημιουργείτε σχέδια που μπορούν να μεταμορφωθούν, να αλλάξουν, πάντα έχοντας στο μυαλό σας ότι πρέπει να είναι φορέσιμα και πως πράγματι θα φορεθούν».

Ο Cavalli μίλησε όμως και για την Αμερικάνικη μόδα, η οποία «είναι σχεδόν μόδα. Είναι τραγική, σχεδόν δεν μπορείς να την κοιτάζεις αλλά την καθοδηγεί μια πολύ μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας, η Anna Wintour, η οποία θέλει όλες οι γυναίκες να της μοιάζουν και να ντύνονται όπως εκείνη».

Μπορεί ως ένα βαθμό να έχει δίκιο- πάντως δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι είναι πολύ τολμηρό εκ μέρους του να τα βάζει με την σιδηρά κυρία της μόδας, που ως γνωστόν, δεν ξεχνά.