Ιταλική αναγέννηση από τον Cavalli

Ιταλική αναγέννηση από τον Cavalli

Ο Roberto Cavalli αφήνει πίσω το λαϊκό παρελθόν του και προχωράει στο μέλλον σίγουρος και φανερά ανανεωμένος.

Η ιταλική μόδα πάντα με μπέρδευε. Κατασκευαστικά, αλλά και σε επίπεδο πρώτων υλών, δικαίως καυχιούνται για το Made in Italy, σχεδιαστικά, όμως, δείχνουν μερικές φορές να αγνοούν το παρόν και κολλάνε σε νεοπλουτίστικες αναφορές του παρελθόντος, που με εξαίρεση την Ελλάδα οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έδειχναν μέχρι πρόσφατα, παγερή αδιαφορία. Με τεράστια εξαίρεση τον οίκο Prada, αλλά και κάποιες φιλότιμες προσπάθειες των Alessandro Dell' Acqua, Francesco Scognamiglio, Bottega Veneta και μερικούς ακόμη μετρημένους όμως στα δάχτυλα του ενός χεριού, καιρό είχα να πάθω έναν παροξυσμό για Ιταλό σχεδιαστή.

Με μία τεχνικά άρτια και ιδιαίτερα φροντισμένη σε επίπεδο styling αλλά και παρουσίασης, καλοκαιρινή κολεξιόν Roberto Cavalli, είχα αγωνία κατά πόσο αυτό το εξαιρετικό κρεσέντο βελτίωσης και δημιουργικότητας θα μπορούσε να εξελιχθεί περεταίρω και για το χειμώνα του 2011-12. Μετά την προχθεσινή του πασαρέλα στα πλαίσια της Μιλανέζικης εβδομάδας μόδας μπορώ με πω με σιγουριά ότι χτύπησε και πάλι jackpot κάνοντας αυτήν του την επίδειξη την αγαπημένη μου μέχρι στιγμής από Μιλάνο. Υπέροχα, όμορφα μοντέλα-σπάνιο τον τελευταίο καιρό στις πασαρέλες για λόγους που θα σας εξηγήσω άλλη φορά -τρομερά ρούχα με σωστή δόση χρυσού και ασημένιου, φουτουριστικά εμπριμέ, μετάξια, γούνες, μεταλλικά, γήινα χρώματα και μακιγιάζ, μαλλιά υπέροχης αισθητικής και attitude,«κόλλησα»-.

Πάντα το πλούσιο παρελθόν, η εμπειρία και η άρτια τεχνογνωσία αποτελούν τα δυνατότερα όπλα για έναν σχεδιαστή. Πόσο μάλλον όταν αυτό ο σχεδιαστής παρουσίασε πρώτος τα μεγάλα εντυπωσιακά prints, και τα απλικαρισμένα δερμάτινα ντεσέν, που παραλίγο και θα γινόντουσαν η επαγγελματική του ταφόπλακα. Ελπίζω μόνο να πάψει να μας επαναλαμβάνει τα γνωστά για γυναίκες που τις θέλει σέξι, δυναμικές αλλά και ευαίσθητες. Αυτά τα λένε οι μεγάλοι για να ρίξουν καμιά μικρούλα και στη συγκεκριμένη ο Roberto έδειξε ότι για τις γυναίκες που σχεδιάζει η αυτοπεποίθηση τους, είναι ικανή να μετακινήσει βουνά αλλά και να κάνει όλο τον κόσμο να σηκωθεί και να τον χειροκροτήσει και πάλι δυνατά.

Welcome Back Roberto.