Maison Martin Margiela for H&M New York: Mία διαφορετική παρουσίαση που μας καθήλωσε!

Maison Martin Margiela for H&M New York: Mία διαφορετική παρουσίαση που μας καθήλωσε!

H τέχνη έκανε τη διαφορά και κέρδισε τις εντυπώσεις...

Η τελευταία συνεργασία/ σύμπραξη της H&M με τον οίκο Maison Martin Margiela, μας εξέπληξε. Όχι μόνο γιατί μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε δικά μας iconic κομμάτια του οίκου μέσα από την ιστορία του τα οποία επαναδημιουργήθηκαν, αλλά γιατί η παρουσίαση της συλλογής ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και έξω από τα συνηθισμένα.

Οι δύο εταιρείες επέλεξαν να μεταδώσουν την αίσθηση της συλλογής στο κοινό, μέσα από την τέχνη. Χορός, γλυπτική, μόδα, δράμα, μουσική, κινηματογράφος και φωτογραφία... επιστρατεύθηκαν για να δημιουργήσουν μία ιστορία, για την ακρίβεια πολλές ιστορίες γεμάτες συναίσθημα, πάθος και χρώμα, που σκοπό είχαν να κινητοποιήσουν το κοινό που με δίψα ακολουθούσε τους performers σε κάθε τους κίνηση!

Το show αυτό δεν είχε πασαρέλα, δεν είχε μοντέλα. Είχε καλλιτέχνες, σε διαντίδραση με το κοινό. Είχε ανθρώπινη πλευρά, ιστορία και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. To ερειπωμένο και άγριο κτήριο των 9 ορόφων που εκετείνεται γύρω από ένα αίθριο με γυάλινη οροφή, διακοσμημένο εσωτερικά με ουδέτερο λευκό φόντο, χαρακτηριστικό της εταιρείας, ήταν το τέλειο περιβάλλον για τον εορτασμό της συνεργασίας Maison Martin Margiela for H&M. Η διάσημη χορογράφος Anne Teresa de Keersmaeker και η ομάδα της ντύθηκε με σύνολα της συλλογής και χορέυοντας μέσα σε τετράγωνα λευκής, Καλιφορνέζικης άμμου, τα έβγαζαν και τα τοποθετούσαν ανάλογα- δημιουργώντας ιδιαίτερα installations που έμοιαζαν με πίνακες ζωγραφικής.

Επίσης οι διάσημοι καλλιτέχνες Daniel Arsham, Frederique Chauveaux και Noemie Goudal, δημιούργησαν γλυπτά, φωτογραφικά και κινηματογραφικά installations που καθήλωσαν το θεατή που περιπλανιόταν από δωμάτιο σε δωμάτιο.

«Είμαστε ευτυχείς που παρουσιάζουμε τη συλλογή Maison Martin Margiela στη Νέα Υόρκη με αυτή την εκδήλωση. Ο οίκος Maison Martin Margiela πιστεύει στην παρουσίαση της δουλειάς του έξω από τα παραδοσιακά πλάισια. Ο συνδυασμός χορού και μόδας έδωσε τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να ερμηνέυσουν το πνεύμα της συλλογής με το δικό τους τρόπο», δήλωσε η σχεδιαστική ομάδα Margiela.

«To αποψινό πάρτυ εξελίχθηκε σε μία συναρπαστική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις. Σε κάθε αίθουσα, σε κάθε όροφο, δεν μπορούσες να φανταστείς τι θα δεις. Οι καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις ανέδειξαν τη συλλογή με τον πιο πρωτότυπο και arty τρόπο», λέει η Margareta van den Bosch- διευθύντρια δημιουργικού στην H&M.

«Είναι μία καταπληκτική συνεργασία! Ο Margiela είναι ένας πολύ όμορφος οίκος, καλλιτεχνικός, εικονοπλαστικός και πάντα ακραίος- και η ποιοτητα με την H&M πάντα εκπληκτική. Η μόδα με συναρπάζει γιατί εκφράζει αυτό που είσαι», λέει η Juliane Moore.

«Eίναι απίστευτο και τόσο συναρπαστικό να γιορτάζω έναν από τους αγαπημένους μου σχεδιαστές. Είναι μυστηριώδης και συναρπαστικός. Είμαι οπαδός του Margiela εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όσο για την H&M απλά κοιτάξτε τις ουρές των γυναικών και των ανδρών που παρατάσσονται. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε μεγάλους σχεδιαστές. Είναι πολύ δημοκρατικό να κάνει την πολυτέλεια προσιτή σε όλους!», είπε με τη σειρά της η Sarah Jessica Parker.

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί!

Διαβάστε ακόμη:

To Queen.gr μεταδίδει από το show Maison Martin Margiela for H&M στη Νέα Υόρκη (βίντεο)

Η H&M στο πλευρό της Unicef ακόμη πιο δυνατά! (video)

Το Queen.gr πάει στη Νέα Υόρκη για το show Maison Martin Margiela for H&M

Δείτε τις πρώτες φωτό από την καμπάνια Maison Martin Margiela για τα H&M