Ottavio Missoni: ο ιδρυτής του θρυλικού οίκου απεβίωσε σήμερα

Ottavio Missoni: ο ιδρυτής του θρυλικού οίκου απεβίωσε σήμερα

Στα 92 του χρόνια ο άνθρωπος πίσω από τα γεωμετρικά έντονα print του οίκου Missoni έφυγε από τη ζωή.

 

Το 1953 ένα οίκος μόδας ιδρύθηκε στην Ιταλία που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε παγκοσμίως γνωστός για τα πολύχρωμα πλεκτά του με τα γεωμετρικά σχέδια, που αποτέλεσαν και το σήμα κατατεθέν του. Το όνομά του, Missoni και πίσω του μια ολόκληρη ιταλική φαμίλια με ιδρυτές τους Ottavio και Rosita Missoni. Σήμερα εξήντα χρόνια μετά ο Ottavio Missoni στα 92 του χρόνια «απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση του maison Missoni.

O Ottavio, που εκπροσώπησε την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948, ξεκίνησε να σχεδιάζει πλεκτά για αθλητές που αμέσως υιοθετήθηκαν από την ιταλική ολυμπιακή ομάδα και αμέσως μετά το γάμο του με τη Rosita ίδρυσε μια μικρή εταιρεία που εξελίχθηκε στον σημερινό θρύλο Missoni με πάνω από σαράντα καταστήματα παγκοσμίως και μια αλυσίδα ξενοδοχείων να βρίσκεται στα σκαριά (ήδη λειτουργούν τα Missoni ξενοδοχεία στο Εδιμβούργο και το Κουβέιτ).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που η οικογένεια Missoni φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο γιος του Ottavio, Vittorio, θεωρείται αγνοούμενος από τον Ιανουάριο όταν το αεροπλάνο που επέβαινε μαζί με τη σύζυγό του εξαφανίστηκε πάνω από τη Βενεζουέλα.

Διαβάστε επίσης:

Vittorio Missoni: Βρέθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τους αγνοούμενους;