Ο John Galliano μιλάει για την μάχη του με τον αλκοολισμό

Ο John Galliano μιλάει για την μάχη του με τον αλκοολισμό

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του σχεδιαστή είναι γεγονός

Η συνέντευξη του John Galliano με τον Charlie Rose θα μεταδοθεί στην τηλεόραση της Μ. Βρετανίας απόψε και, εν όψει της μετάδοσης, ήδη έχουν κυκλοφορήσει αποσπάσματά της στο διαδίκτυο.

Σε αυτά βλέπουμε τον –άλλοτε εξωστρεφή- σχεδιαστή πιο «ανθρώπινο» από ποτέ, ντυμένο απλά και με ύφος που δείχνει έναν άνθρωπο υπόλογο με τα λάθη του παρελθόντος του.

«Αναγνωρίζεις ότι αυτά που είπες ήταν γεμάτα μίσος και ρατσιστικά;» τον ρωτά ο Rose. «Ναι. Και ζητάω συγγνώμη γι' αυτά. Και προσπαθώ να επανορθώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», απαντάει ο απολυμένος διευθυντής του οίκου Dior, συμπληρώνοντας ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον εθισμό του, που είχε σαν αποτέλεσμα το απαράδεκτο ρατσιστικό του ξέσπασμα. «Το αλκοόλ με "στοίχειωσε" σιγά- σιγά. Ξεκίνησε περιοδικά. Μετά από κάθε συλλογή, μετά από κάθε δημιουργική κορύφωση, ακολουθούσε αυτή η πτώση. Συνήθιζα να πίνω για να σταματήσω τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου», εξηγεί ο σχεδιαστής, ο οποίος συμπληρώνει ότι υπήρξαν στιγμές που φερόταν «σαν να ήμουν θεός».
Στη συνέντευξη ο παρουσιαστής ρωτάει τον Galliano και για τον Alexander McQueen- έναν ακόμα από τους κορυφαίους δημιουργούς, που έδωσε τέλος στη ζωή του το 2010. Τι κατάλαβε ο Galliano για την ζωή του, από την αυτοκτονία του δημιουργού; «Η μοναξιά, ο πόνος- οι άνθρωποι που ζουν με εθισμούς, είμαστε τελειομανείς. Βάζουμε τον πήχη υπερβολικά ψηλά, Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί το κάνουμε. Οι άνθρωποι μας ρωτάνε πώς θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη επιτυχία μας και εμείς απλώς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Αυτό είναι που μας κάνει να σηκωνόμαστε κάθε πρωί από το κρεβάτι μας. Λυπήθηκα βαθιά», απάντησε ο σχεδιαστής.

Διαβάστε ακόμα:
Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του John Galliano μετά το σκάνδαλο
Ο John Galliano μιλάει για όλα
John Galliano: «Έφαγε πόρτα» από τη Eurovision