Ρήξη στον όμιλο Hermès

Ρήξη στον όμιλο Hermès

Μια ρήξη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του οίκου Hermès, ίσως είναι η αφορμή για την LVMH για να προχωρήσει σε μια νέα αγορά.

Ο Bernard Arnault, ο πρόεδρος του κολοσσού LVMH στον οποίο ανήκουν οίκοι όπως ο Louis Vuitton, o Givenchy και o Fendi, φαίνεται πως ίσως βρήκε τώρα τη σωστή στιγμή για να αγοράσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου του οίκου Hermès.

Βλέπετε, η οικογενειακή ενότητα του οίκου Hermès μάλλον έχει αρχίσει να διασπάται, καθώς ο Nicolas Puech, αδελφός του Bertrand Puech (ο οποίος είναι εκτελεστικός πρόεδρος του οίκου Hermes και εκπροσωπεί τους μετόχους της οικογένειας) δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche», ότι δεν συμφωνεί με την τρέχουσα στρατηγική άμυνας της οικογένειας.

Η οικογένεια έχει συγκεντρώσει όλα τα μερίδια της σε μια κλειστή ομάδα εκμετάλλευσης, για να τα προστατεύσει από τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς του Arnault. Ο Νicolas, όμως, δε συμφωνεί με το κλείδωμα αυτό των μετοχών, καθώς έτσι αφαιρείται από τον κάθε μέτοχο η ατομική του εξουσία στη διαχείριση του οίκου. Από την άλλη ο Bertrand έχει ζητήσει από τον Arnault να αποσυρθεί πολλές φορές και μάλιστα δημόσια (ο Bernard Arnault ήδη έχει εξαγοράσει μέρος της Hermès).

Έτσι, λοιπόν, φήμες έχουν αρχίσει να διαρρέουν πως ίσως ο Nicolas Puech, παρόλο που έχει δηλώσει πως νιώθει πολύ ενωμένος με την οικογένεια του, ίσως συμπράξει με τον Bernard Arnault.