Bowling Jacket: Η μεγάλη επιστροφή

Bowling Jacket: Η μεγάλη  επιστροφή

Η μεγαλύτερη, ίσως, επιστροφή ενός ρούχου που άργησε, αλλά ήρθε για να σαρώσει πολύ δυναμικά.

Όλοι έχετε δει τις κλασικές αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 60 με τα τότε «αθώα» και μοσχαναθρεμμένα Αμερικανάκια, πάντα καλοσιδερωμένα, να χορεύουν Elvis Presley και να τρώνε παγωτό προσπαθώντας διακριτικά, τα μεν κορίτσια να προκαλέσουν τα αγόρια, τα δε αγόρια απλά να ξεμοναχιάσουν τα κορίτσια για λίγες στιγμές ρομαντισμού, αλλά και άμεσης ανακούφισης από τις νεανικές τους σεξουαλικές ορμές. Πάντα το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση σε όλες αυτές τις ταινίες ήταν το γνωστό σε όλους bowling jacket, που φορούσαν οι πρωταγωνιστές ανεξαρτήτως φύλου, που ήταν στάνταρ λίγο γυαλιστερό, σε γραμμή κλασικού bomber, αλλά σαφώς με λιγότερο όγκο και μανίκια διαφορετικού χρώματος από τον ώμο μέχρι και τον καρπό του χεριού. Κατά καιρούς εντυπωσιακά απλικαρισμένα κεντήματα και τεράστια ραμμένα υφασμάτινα γράμματα έκαναν δυνατό εφέ. Οι εποχές πέρασαν και το τελευταίο revival το θυμάμαι κάπου στο μέσα των 90's. Από τότε κατά καιρούς πολλοί προσπάθησαν να το επιβάλλουν ξανά, αλλά χωρίς ποτέ να καταφέρουν να «βγάλουν» από πάνω του αυτό το νοσταλγικό, γλυκανάλατο συναίσθημα που νιώθεις όταν το φοράς.

Αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό, ώσπου ο μάγος πλέον Riccardo Tisci το παρουσίασε στην ανδρική κολεξιόν του για τον οίκο Givenchy και πριν λίγες εβδομάδες με μερικές αλλαγές στην γραμμή και την εφαρμογή επίσης και στα γυναικεία, όπου ουσιαστικά βασίστηκε και το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής.

Ο καιρός ήδη κάνει περίεργα τερτίπια και δεν μπορείτε να το περιμένετε για του χρόνου! Ή θα αγοράσετε ένα δερμάτινο jacket -προσεχώς θα σας αποκαλύψω και εκεί τις στυλιστικές πληροφορίες, αλλά και πως να διαλέξετε σωστά- ή θα πάτε αμέσως και θα σηκώσετε γη και ουρανό να βρείτε κάτι αντίστοιχο με πρώτη στάση στις κλασσικές και τόσο αναγκαίες αμερικάνικες αγορές. Μπορεί να είναι μεταχειρισμένα αλλά και vintage ρούχα όταν αγοράζετε, κάποιος, κάπου, κάποτε το φορούσε στο παρελθόν. Προσπαθήστε αυτό που θα διαλέξετε να μην είναι όλο γυαλιστερό σατέν. Σίγουρα δίχρωμο και όχι πολύ φαρδύ. Κατά προτίμηση combo όπως, καπαρντίνα με δερμάτινα μανίκια, ή όλο δέρμα, ή βαμβακερό «σώμα» και γυαλιστερά μανίκια, ή αν είστε τόσο τυχερές όλο μαύρο από βαμβάκι και δέρμα.

Θα είναι το πανωφόρι που θα γίνει πάταγος γιατί όλοι οι οίκοι μεταξύ των οποίων ο Balmain, ο Marcus Lupfer και ο Burberry έχουν παρουσιάσει τη δική τους εκδοχή. Και μην φανταστείτε ότι θα το βάλετε μόνο με τα κλασικά chinos, t-shirts, λευκά πουκαμισάκια, αλλά και με βραδινά παντός καιρού εκτός από νυφικά. Όλα τ' άλλα σχεδόν επιτρέπονται.

Η μόδα τα τελευταία χρόνια δεν ανακυκλώνει όσο παλαιότερα που σημαίνει ότι τώρα θα αγοράσετε την κυρίαρχη τάση του χειμώνα, αλλά λόγω του μεσογειακού μας καιρού δεν χρειάζεται να είναι μάλλινο και μπορεί να το φοράτε σχεδόν δέκα μήνες το χρόνο. Πολύ καλή επένδυση, για πολλά πορτοφόλια και γούστα, σε υπέροχες παραλλαγές και με σίγουρα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ένα ρούχο για κάθε τύπο γυναίκας ανεξαρτήτως κιλών, ύψους και διάθεσης. Άντε φιλήστε με τώρα.