Marc Jacobs: Τι να περιμένουμε από τον οίκο του, μετά τον Louis Vuitton;

Marc Jacobs: Τι να περιμένουμε από τον οίκο του, μετά τον Louis Vuitton;

Ο σχεδιαστής μιλάει για την επέκταση του label του και τα μελλοντικά του σχέδια

Κατά την διάρκεια του περασμένου Paris Fashion Week έγινε γνωστό ότι ο Marc Jacobs άφησε την θέση του στον Louis Vuitton με σκοπό να επικεντρωθεί στην επέκταση του προσωπικού του label.

Ο σχεδιαστής έδωσε, στο περιοδικό W, την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση του από το iconic παρισινό label, σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια. Κάποιες από τις αλλαγές που σκέφτεται ο διάσημος σχεδιαστής είναι αρκετά πρωτοποριακές, όπως η αλλαγή του ονόματος της secondary σειράς του, Marc by Marc, καθώς και η «μετακόμιση» του show του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. «Νιώθω σαν να έχω την ευκαιρία να καθαρίσω καλά το σπίτι μου, να το ανακαινίζω και να θυμάμαι, ξανά, τι ήταν αυτό που μου έκανε "κλικ" εξαρχής», είπε.

Σχετικά με το branding: «Σκέφτομαι ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε το logo και τις συσκευασίες».

Για τα παπούτσια και τις τσάντες: «Είχα αφήσει το design team μου να κάνει τις τσάντες και, δυστυχώς, χωρίς την ανάμειξή μου, πολλοί από τους προμηθευτές έλεγαν στους σχεδιαστές τι να κάνουν. Έτσι η σειρά έχασε την ταυτότητά της, και νομίζω ότι το ίδιο συνέβη και με τα παπούτσια. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά τα πράγματα ξέφυγαν και ο μόνος που μπορεί να το αλλάξει αυτό, είμαι εγώ».

Για τον Juergen Teller: «Ο Juergen δεν ήθελε να φωτογραφίσει την Miley. Δεν κατάλαβα γιατί. Ήταν η πρώτη φορά που διαφωνήσαμε και, ίσως, αν είχαμε διαφωνήσει περισσότερο στο παρελθόν, θα είχα περισσότερη ανοχή. Ποιος ξέρει; Υποθέτω ότι πολλοί άνθρωποι θα είχαν πρόβλημα με την συμπεριφορά της ή κάτι τέτοιο- αφού όλοι στον χώρο είναι τόσο αθώοι και αγνοί- σωστά; Το ένα πράγμα που δεν ανέχομαι είναι η υποκρισία».

Για τα Marc by Marc: «Καταρχήν, το όνομα θα αλλάξει. Πάντα σιχαινόμουν αυτό το όνομα».

Για την «μετακόμιση» στο Παρίσι: «Πάντα υπήρχε η εντύπωση ότι βρισκόμουν στο Παρίσι μόνο για να κάνω τα Louis Vuitton, και στη Νέα Υόρκη για τα Marc Jacobs, αλλά τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Έχω γραφείο Marc Jacobs και στο Παρίσι και, αν μη τι άλλο, ίσως πρέπει να επεκταθούν. Δεν είμαι αντίθετος στο να δείξω, κάποια μέρα, τα Marc Jacobs στο Παρίσι. Είναι μέρος των αλλαγών που πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν, ώστε να διαφοροποιηθούν οι δύο γραμμές».

Διαβάστε ακόμα:
Victoria Beckham: Τι συμβουλή της έδωσε ο Marc Jacobs;
Η Miley Cyrus είναι το νέο κορίτσι του Marc Jacobs
Η καμπάνια-φινάλε του Marc Jacobs για τον Louis Vuitton