American Apparel:Δείτε την καμπάνια του brand που απαγορεύτηκε για σεξιστικό περιεχόμενο

American Apparel:Δείτε την καμπάνια του brand που απαγορεύτηκε για σεξιστικό περιεχόμενο

Η εταιρεία, ως συνήθως, προκαλεί τους καταναλωτές με αμφιλεγόμενες εικόνες

Αν και, πριν μερικούς μήνες, ο CEO των American Apparel, Dov Charney, απολύθηκε εξαιτίας της προκλητικής αισθητικής του, η οποία έβγαινε στις διαφημιστικές καμπάνιες του brand, όπως όλα δείχνουν, η κληρονομιά του καλά κρατεί, αφού, οι νέες διαφημίσεις, ενόψει της αρχής της σχολικής χρονιάς, προκάλεσαν το κοινό, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν.

Η καμπάνια, με θέμα «back to school», που κυκλοφόρησε πρώτα στο site και το Instagram των American Apparel, προκάλεσε εξαιτίας μίας φωτογραφίας ενός upskirt, που έκανε εμφανές το εσώρουχο του μοντέλου, που παρέπεμπε σε νεαρή μαθήτρια. Άμεσα, δύο πολίτες ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές, διαμαρτυρόμενοι για το σεξιστικό περιεχόμενο. Από την μεριά του το brand απάντησε ότι, η προσέγγισή του, δεν ήταν ακατάλληλη ή πορνογραφική, αλλά είχε σκοπό να δείξει διαφορετικές εικόνες ανθρώπων σε φυσικές στάσεις, χωρίς πόζες και στήσιμο.

apparel mesa

Παρόλα αυτά, η αρμόδια αρχή των Η.Π.Α. θεώρησαν ότι η εικόνα είναι «απαξιωτική και σεξιστική, και μπορεί να προκαλέσει το κοινό αίσθημα», όπως ήταν η επίσημη ανακοίνωση, και αποφάσισε να αποσύρει την καμπάνια.