Συνέντευξη: Ο Βασίλης Ζούλιας μιλά στο Queen.gr λίγο πριν το μεγάλο fashion show του

Συνέντευξη: Ο Βασίλης Ζούλιας μιλά στο Queen.gr λίγο πριν το μεγάλο fashion show του

Τι θα παρουσιάσει φέτος στο Athens Xclusive Fashion Week και τι συμβουλή έχει να δώσει στις αναγνώστριες του Queen;

Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές μόδας και ο οίκος του είναι συνώνυμος με τη φινέτσα και τη γυναικεία κομψότητα. Ο Βασίλης Ζούλιας θα παρουσιάσει ακόμη μια μοναδική συλλογή φέτος, στη 18η Athens Xclusive Designers Week, που ξεκινά σήμερα(η επίδειξη μόδας του σχεδιαστή είναι προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:30 στο Athenaum InterContinental Athens) και θα βάλει ξανά τα δυνατά του για να μας θυμίσει πως η ελληνική μόδα, παρά τις δυσκολίες που περνά, είναι ακόμη ζωντανή και θριαμβεύει.

Πέρυσι, η επίδειξή σας, «Yakinthi», έκλεψε τις εντυπώσεις στην Athens Xclusive Fashion Week. Ποια είναι η έμπνευσή σας για το φετινό show και τι θα δούμε στο catwalk;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Στο catwalk θα δείτε και πάλι υπέροχες γυναίκες, μούσες του οίκου Vassilis Zoulias, να μας ταξιδεύουν στη Μύκονο από τα thirties μέχρι τα eighties. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της resort συλλογής Vassilis Zoulias για το επόμενο καλοκαίρι, όποτε και θα ανοίξει τις πόρτες της στη Μύκονο - η δεύτερη Vassilis Zoulias boutique σε ελληνικό νησί (μετά το περσινό opening μιας boutique στη Σαντορίνη, η οποία πήγε πολύ καλά).

aedw-ss-2016-big bd689

Πιστεύετε στις τάσεις; Αν ναι, ποια θα λέγατε πως είναι ή αγαπημένη σας τάση για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015;
Πιστεύω πως οι τάσεις είναι απλώς μια μανιέρα ώστε να αποφεύγεται η πλήξη και η αίσθηση της επανάληψης στη μόδα. Ειδικά φέτος, βλέπω με μεγάλη χαρά τα αγαπημένα μου sixties -σε μια ανανεωμένη, fresh εκδοχή- να καθορίζουν τα πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν έρθει ξανά στη μόδα, πολλά trends που κυριάρχησαν στα ‘90s, όπως για παράδειγμα το grunge. Σας αρέσει, στιλιστικά, ως δεκαετία και πιστεύετε πως τα nineties θα συνεχίσουν να επικρατούν στις τάσεις της βιομηχανίας;
Σίγουρα τα nineties εμφανίζονται ως η λιγότερο ελκυστική εκδοχή του ρετρό. Και πιστεύω πως δεν τα έχουμε και σε τόση εκτίμηση, επειδή είναι η εποχή με τη μικρότερη χρονική απόσταση από το σήμερα, οπότε δεν έχουμε ακόμη προλάβει να την ωραιοποιήσουμε μέσα στο μυαλό μας, να την εξιδανικεύσουμε αρκετά.

Ποιο είναι σε γενικές γραμμές, το στυλ της Ελληνίδας και τι θα μπορούσε ν’ αλλάξει για να γίνει πιο κομψή;
Η Ελληνίδα, όπως και κάθε γυναίκα, για να ντυθεί σωστά πρέπει να διαθέτει αυτογνωσία. Να αναγνωρίζει τα «δυνατά» της σημεία στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και επίσης -αυτό θα το λέω πάντα- πρέπει να ντύνεται σύμφωνα με την ηλικία της, όποια και αν είναι αυτή.

PAN 00619 e8417
PAN 00512 f09d8

Φωτογραφίες από την προηγούμενη επίδειξή του Βασίλη Ζούλια, «Yakinthi»

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα που θα μπορούσε να γίνει πρόσωπο του οίκου σας;
Οι μούσες μου είναι γνωστές. Η Δωροθέα Μερκούρη, η Μάρα Δεσύπρη, η Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη είναι μόλις τρεις από αυτές. Όλες τους ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, η οποία ωστόσο μοιάζει να μην παραμένει στην «επιφάνεια» των χαρακτηριστικών πάνω σε ένα ωραίο πρόσωπο, αλλά να πηγάζει από τη δύναμη του χαρακτήρα τους. Για μένα, αυτό ορίζει την ιδανική γυναίκα.

ss13 fb818

Στιγμιότυπο από επίδειξη του σχεδιαστή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013

Αν μπορούσατε να δώσετε μια συμβουλή στις αναγνώστριές μας, ποια θα ήταν αυτή;
Να σκεφτούν έξω από το «κουτί» του boho και όλων των μαζικών trends και να μη διστάσουν να «δουλέψουν» πάνω στο προσωπικό τους στυλ.

Είναι μια μικρή «περιπέτεια» όλο αυτό, μια αισθητική «ψυχανάλυση», αν θέλετε… Αλλά αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βασίλη Ζούλια για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Δείτε περισσότερες δημιουργίες του και πληροφορίες για τον οίκο μόδας, τη ζωή και τις boutiques του, στο www.vassiliszoulias.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίδειξη, επισκεφθείτε το www.axdw.gr