Μήπως είσαι shopaholic; 19+1 σημάδια που δείχνουν πως έχεις εθισμό με το shopping

Μήπως είσαι shopaholic; 19+1 σημάδια που δείχνουν πως έχεις εθισμό με το shopping

Ψωνίζεις, άρα υπάρχεις;

Το πρώτο σημάδι, ίσως να είναι το γεγονός πως έκανες κλικ για να διαβάσεις αυτό το άρθρο και να δεις αν σε αφορά. Πλάκα κάνουμε, φυσικά.

Το shopping είναι ίσως το πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό "σπορ" για μια γυναίκα, όμως, τι γίνεται όταν αρχίζει να γίνεται εθισμός; Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των shopaholics και μήπως θα έπρεπε να αρχίσεις να ελαττώνεις τις αγορές σου; Δες τα 20 σημάδια που δείχνουν πως μάλλον πρέπει να ανησυχήσεις και να αρχίσεις να απομακρύνεσαι με αργά και σταθερά βήματα από τα μαγαζιά.

tumblr nav7sqVKO01su85gro1 500 e637f


1. Ας ξεκινήσουμε από το πιο "επίκαιρο": Χρησιμοποιείς τη δικαιολογία πως βρήκες κάτι σε έκπτωση(ακόμη κι αν σου είναι εντελώς άχρηστο), για να το αγοράσεις.
2. Περνάς αρκετές ώρες της εβδομάδας σου είτε κοιτάζοντας άσκοπα τις βιτρίνες, είτε κάνοντας σερφάρισμα στα αγαπημένα σου e-shops.
3. Όλες, ΟΛΕΣ οι ντουλάπες, τα συρτάρια και οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου είναι γεμάτοι με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.
4. Έχεις υπερβολικά πολλά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σου και παρ' όλα αυτά, πάντα αισθάνεσαι πως είναι άδεια.
5. Κάθε φορά που ψωνίζεις, αισθάνεσαι λες και κάποιο τζίνι εκπλήρωσε μια ευχή σου.
6. Τα ψώνια έχουν το τελετουργικό τους. Ποτέ δεν πας να ψωνίσεις φορώντας άβολα παπούτσια(ξέρεις ότι σε περιμένει μαραθώνιος), αλλά επίσης, ποτέ δεν πας να ψωνίσεις απεριποίητη.

7. Πάντα παραπονιέσαι για το γεγονός πως δε σου μένουν χρήματα, αλλά κάθε Σαββατοκύριακο όλο και κάτι καινούριο αγοράζεις.
8. Υπάρχουν πράγματα στη ντουλάπα σου που δε θυμάσαι καν πότε τα αγόρασες.
9. Το e-mail σου είναι γεμάτο με newsletters από τα αγαπημένα σου καταστήματα.
10. Μπαίνεις σε ένα πολυκατάστημα για να πάρεις ένα κραγιόν και βγαίνεις με δύο καινούριες κολώνιες, μια μάσκαρα, τρεις μάσκες προσώπου, μια ενυδατική κρέμα και καινούριες πιτζάμες. Ωχ, ναι ξέχασες το κραγιόν.
11. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν αν έμενες κάπου που δεν είχε εμπορικά καταστήματα.
12. Δεν κάνεις ποτέ budget πριν πας στα μαγαζιά. Γι' αυτό και καταλήγεις να ξοδέψεις πολύ περισσότερα χρήματα απ' όσα αρχικά ήθελες.
13. Έχεις έστω και μία φορά στη ζωή σου, ξυπνήσει πολύ νωρίς για να προλάβεις τα μαγαζιά.
14. Δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια. Ακόμη κι αν έχεις άπειρα ζευγάρια που δεν έχεις φορέσει ούτε μία φορά.
15. Όταν έχεις κάπου να πας, ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να ψωνίσεις ένα νέο outfit.
16. Έχεις δει την ταινία "Confessions of a Shopaholic" και έχεις ταυτιστεί με την πρωταγωνίστρια.

635848813941055028 1555583190 giphy b2503

17. Μπορείς να ξοδέψεις ώρες ολόκληρες μέσα σε ένα κατάστημα. Ώρες. Και το θεωρείς κατόρθωμα αν ψωνίσεις λιγότερα από 3 κομμάτια.
18. Βρίσκεις διαρκώς νέους τρόπους για να δικαιολογήσεις τις σπατάλες σου.
19. Δεν παραδέχεσαι πως έχεις πρόβλημα με το shopping. Το θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό.
20. Υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως θα προσπαθήσεις να ελαττώσεις τις αγορές σου, αλλά ποτέ δεν τηρείς την υπόσχεση αυτή- ΩΠ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΜΕ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ;

tumblr nkf15jyGE31uojv01o1 500 97e49