Run Dionysia Run

Διονυσία Καλαποθαράκου
Run Dionysia Run

Ή αλλιώς το πώς η φράση «τρέχουμε τώρα, τρέχουμε» απέκτησε θετική χροιά στην ζωή μου.

15732467 1612390722110366 4914025231138671715 o
1622547 978110982205013 2707562331309467471 o

Τολμώ να δανειστώ και να παραφράσω τον τίτλο της αγαπημένης ταινίας του Tom Tykwer, «Run Lola Run» για να δώσω έναν χαρακτηριστικό –και δυναμικό- ξεκίνημα σε αυτό το κείμενο που σκοπό έχει να δώσει μία θετική χροιά στην έννοια του «τρεξίματος». Γιατί, εμένα τουλάχιστον, είναι μία δραστηριότητα που μου άλλαξε τη ζωή. Το συναίσθημα του να γυρίζεις σπίτι, στρεσαρισμένη από τη δουλειά και τις πιεστικές ώρες στο γραφείο, να φοράς τα adidas running shoes σου και να βγαίνεις στο δρόμο (όχι για να φωνάξεις σαν τρελή), αλλά για να τρέξεις και να αποφορτιστείς, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Ούτε με την πιο χαλαρωτική μουσική ή την πιο διασκεδαστική ταινία. Η εκτόνωση που σου δίνει το running είναι κάτι που σου δίνει δύναμη να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της καθημερινότητας και μέσα στην ομάδα των adidas Women βρήκα και άλλες πολλές γυναίκες που έβαλαν μπροστά στον όρο «τρέξιμο» το ίδιο θετικό πρόσιμο.

Η συμμετοχή μου σε ένα group με τις ίδιες ανησυχίες με εμένα και την επιλογή του ίδιου τρόπου άθλησης με βοήθησε να πετύχω τον σκοπό μου καθώς οι adidas Women μου έδωσαν κίνητρα και τα εφόδια που χρειαζόμουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους fitness στόχους μου, αλλά σε μία συνολική θεώρηση του τι είναι σημαντικό για να κυλάει πιο όμορφα η κάθε μου μέρα, για να νιώθω συνέχεια δημιουργική, ζωντανή και δραστήρια, για να μην βυθίζομαι μέσα στους αναγκαστικούς συμβιβασμούς και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, αλλά να βρίσκω τον χρόνο και τον τρόπο να φροντίζω το σώμα και το πνεύμα μου.

Τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, προσπαθώ μετά την δουλειά να τρέχω στην πόλη, αν βγαίνω στον δρόμο γεμάτη σκέψεις και αγωνίες και να γυρίζω σπίτι ανάλαφρη και αισιόδοξη, έτοιμη να υποδεχτώ την επόμενη –καλύτερη- μέρα. Το moto των adidas Women είναι πως «είμαστε στυλάτες, καταπληκτικές, ατρόμητες και δυνατές» και δεν θα μπορούσα να ταυτιστώ με αυτό και να το πιστέψω περισσότερο, από ότι μετά από μία ώρα βραδινού τρεξίματος. Ο Dean Karnazes, o Αμερικάνος δρομέας, είχε πει «τρέχε όταν μπορείς, περπάτησε όταν χρειαστεί, γονάτισε ακόμα αν είναι αναγκαίο, αλλά ποτέ να μην εγκαταλείπεις»... και δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την σημασία του running στη ζωή μου, δεν σε κάνει απλώς να νιώθεις πιο ήρεμη, υγιείς και δυνατή... σε κάνει άτρωτη.
Like it: adidasWomen Facebook Page