Εσύ το ήξερες πως υπάρχει ιδανικός σωματότυπος;

Εσύ το ήξερες πως υπάρχει ιδανικός σωματότυπος;

Και μία πρόσφατη έρευνα έρχεται να σου δείξει και ποιος είναι!

18 fall 2015 ready to wear street style 06

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έλξη με έναν άλλον άνθρωπο βασίζεται στην προσωπική προτίμηση, στο «τι μας βγάζει» και το τι μας κάνει να αισθανόμαστε. Οπότε η έννοια του τέλειου σώματος πιθανώς δεν είναι καν ρεαλιστική, αφού το «τέλειο» είναι ξεκάθαρα υποκειμενικό. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Τhe Telegraph, η επιστήμη υποστηρίζει ότι υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θεωρούνται άκρως θελκτικά. Αυτό έρχεται να μας δείξει ότι η ανθρώπινη βιολογία παίζει πραγματικά μεγάλο ρόλο στην έλξη;
H απάντηση είναι, ναι!. Ελβετοί επιστήμονες έχουν βρει ότι παρατηρούμε ορισμένα εξελικτικά χαρακτηριστικά, όπως την ικανότητα τον γυναικών να γονιμοποιήσουν με βάση το μέγεθος των γοφών του, όσο πιο μεγάλοι γοφοί τόσο πιο επιθυμητές γίνονται. Υπάρχει προσεγγίσεις μεγεθών σε όλους, άντρες και γυναίκες, όταν πρόκειται για τους νόμους έλξης, αλλά σε ένα βασικό εξελικτικό επίπεδο, οι τρεις παρακάτω παράμετροι είναι αυτοί που προσέχουμε συχνότερα εμείς οι γυναίκες αλλά και αυτοί που προσέχουν οι άντρες πάνω μας!

Σωματότυπος: Συνοψίζοντας διάφορα στοιχεία της έρευνας παρατηρούμε ότι από όλα τα ανθρώπινα εξελικτικά χαρακτηριστικά, η ικανότητα μίας γυναίκας να φέρει παιδιά στον κόσμο, αξιολογείται θετικά και στον τρόπο που κρίνει κάποιος την εμφάνισή της. Οι γυναίκες με αναλογία μέσης-περιφέρειας γοφών 7 προς 10 θεωρούνται πιο ελκυστικές γιατί η λεκάνη τους δείχνει «πιο γόνιμη», ενώ οι άντρες με αναλογία στέρνου-γοφών 9 προς 10 και μεγάλη γνάθο θεωρούνται ιδανικοί!
Χρώμα μαλλιών: Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο «The Scandinavian Journal of Psychology» δείχνει ότι οι μελαχρινοί θεωρούνται γενικά πιο ελκυστικοί, αλλά οι ξανθοί συμβολίζουν τη νεότητα και τη ζωτικότητα, το οποίο μπορεί να ληφθεί και αυτό υπόψη υποσυνείδητα όταν προσπαθεί μία γυναίκα να βρει τον σύντροφό της.
Μήκος δαχτύλων: Σύγχρονες μελέτες υποδεικνύουν ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο μέσος σε σύγκριση με τον δείκτη, στους άντρες, τόσο περισσότερη τεστοστερόνη εκκρίνεται και άρα τόσο πιο «μοιραίος» και macho είναι ο κύριος που διαθέτει αυτή την παλάμη.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα γνωρίσεις κάποιον ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις!

Δες επίσης: Σύμφωνα με το Pinterest αυτά είναι τα μεγαλύτερα fashion trends για το 2018