Χωρίσαμε αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε σεξ. Είναι από αγάπη, έλξη ή απλά με έχει δεδομένη;

Χωρίσαμε αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε σεξ. Είναι από αγάπη, έλξη ή απλά με έχει δεδομένη;

Γεια σας Dr.,

Σας γράφω κι εγώ με την σειρά μου την δικιά μου ιστορία. Είμαι 21 χρονών και έχω χωρίσει εδώ και 3 μήνες μετά από δύο χρόνων σχέση και συγκεκριμένα την πρώτη μου σχέση. Ο λόγος που χωρίσαμε είναι επειδή αυτός πιεζόταν και θέλει πλέον να μείνει μόνος. Στην αρχή πανικοβλήθηκα και δεν είχα καταλάβει καν το λόγο. Όμως δεν είναι αυτό που με προβληματιζει αλλά το γεγονός ότι μετά τον χωρισμό είχαμε περισσότερη επικοινωνία στο τηλέφωνο μιλούσαμε περισσότερο.

Εγώ του έστελνα περισσότερο επειδή είχα την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρίσκαμε αλλα αυτός μου το έκοψε πως θα τα ξαναβρισκαμε κι ότι αυτή η σχέση που έχουμε τώρα του αρέσει περισσότερο. Αν κάνω μέρες να τον αναζητήσω τοτε με παίρνει αυτός μου λέει ότι με πεθύμησε, ότι θυμάται αυτά που κάναμε μαζι (περισσότερο περί ερωτικά) και τέλος πάντων βρεθήκαμε μερικές φορές καταλήγοντας στο σεξ. Εγώ την επόμενη μερα είμαι χάλια, το μετανιώνω και κλαίω. Αυτό γίνεται σχεδόν κάθε δέκα μέρες. Είπαμε να μην ξανα βρεθούμε γιατί μας κανει χάλια και τους δυο αυτή η κατάσταση.

Δεν καταλαβαίνω όμως ενώ δείχνει ότι με αγαπά και με θέλει εντούτοις θέλει να μείνει μόνος του. Τον αγαπάω ακόμα και νιώθω ότι επειδή το ξέρει αυτό να με έχει δεδομένη και να μην έχει αισθανθεί ακόμα χωρισμό. εκτός αυτού μου μιλάει, με συμβουλεύει για διάφορα θέματα και με ρωτάει αν έχω βρει άλλον εγώ του λέω όχι και πως δεν μπορώ να κάνω κατι καινούργιο ότι απλά έκανα μερικές γνωριμίες. Δεν τον καταλαβαίνω νιώθω ότι ζηλεύει αλλά ταυτόχρονα αδιαφορεί κι αν μπει κάτι καινούργιο στην ζωή μου. Μετά την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και καταλήξαμε πάλι στο σεξ και το μετανιώσαμε την ιδια ώρα, τότε μου είπε να μην ξαναβρεθούμε γιατί εγώ γινόμουν χάλια και ότι δεν μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί και να συνεχίσω την ζωή μου. Τι πιστεύετε εσείς τι νιώθει για μένα; Υπάρχει ελπίδα ότι θα τα ξαναβρούμε; Πως μπορώ να ξεπεράσω την πρώτη μου σχέση;

ΥΓ.: Δεν νιώθω ιδιαίτερα πληγωμένη επειδή μου φέρθηκε εντάξει και ούτε με απάτησε ούτε μου είπε ψέματα ήταν ειλικρινής απέναντι μου. Απλά τον αγαπάω και δεν μπορώ να τον ξεπεράσω και νιώθω ότι και σε αυτόν το ίδιο συμβαίνει.


Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν με σκότωσες που μου μίλησες στον πληθυντικό, γιατί ξαφνικά θυμήθηκα την ηλικία μου και κατάλαβα πόσο έχω μεγαλώσει. Αλλά το ξεπέρασα γρήγορα και αποφάσισα να αφοσιωθώ στο θέμα σου. Που μεταξύ μας τώρα δεν είναι και τόσο πολύπλοκο όσο πιστεύεις, αλλά το έχεις φτιάξει έτσι ωραία στο μυαλό σου για να έχεις ελπίδες. Λογικό, ποιος δεν το έχει κάνει αυτό στη ζωή του.
Λοιπόν να τα πάρουμε σε θετικά και αρνητικά τα πράγματα; Ας τα πάρουμε.

Θετικά - Ναι, πιστεύω ότι σε αγαπάει. Και μου φαίνεται λογικό. Μετά από δύο χρόνια σχέσης, όπου έχετε μοιραστεί πράγματα, είναι λογικό ο ένας να βρίσκεται μέσα στην καρδιά του άλλου. Να έχετε μάθει να κάνετε πράγματα μαζί. Και αυτά δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα, ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες. Ναι, αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης.

Αρνητικά - Το ότι σε αγαπάει δεν σημαίνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου. Σε αγαπάει σαν άνθρωπο. Σαν κοπέλα. Όχι τόσο όμως για να είναι μαζί σου τώρα. Και πιστεύω ότι το ξεκαθάρισε μια χαρά αυτό.

Τώρα τι γίνεται με το σεξ μετά τον χωρισμό; Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, από το «δεν είμαι σίγουρος για τον χωρισμό» έως το «αφού το έχουμε κάνει τόσες φορές γιατί να μην το κάνουμε και χωρίς δεσμεύσεις». Ο πρώην σου δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Ναι, καλά κατάλαβες, ανήκει στην δεύτερη. Ξέρει το σεξ μαζί σου, το σεξ είναι μια ανάγκη, άρα αν τα συνδυάσεις αυτά χωρίς δεσμεύσεις (τύπου τηλέφωνα κάθε μέρα, που είσαι, τι κάνεις, με ποιον, μην ξενοκοιτάς, μην ξενοκοιμάσαι) νιώθεις πως είσαι στον παράδεισο!
Γνωρίζει ότι εσύ είσαι κολλημένη και δεν θα πεις όχι, άρα όποτε θέλει (ή δεν θέλει κάποια άλλη) είναι καλή ευκαιρία. Και όχι, δεν πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση τον κάνει χάλια. Περισσότερο τον βολεύει.

Όσο για το αν θα τα ξαναβρείτε, μέντιουμ δεν είμαι, αλλά δύσκολο το βλέπω αυτή την περίοδο. Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Το θέμα είναι αν εσύ θέλεις να φτάσεις στο μέλλον περιμένοντας. Πίστεψέ με δεν θέλεις.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ