Η Ηοuse of Jewels μας συστήνει τo brand "byBiehl" & το σκανδιναβικό στυλ στην πιο λαμπερή εκδοχή του

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η Ηοuse of Jewels μας συστήνει τo brand "byBiehl" & το σκανδιναβικό στυλ στην πιο λαμπερή εκδοχή του

Βρεθήκαμε στο νέο κατάστημα της "House of Jewels" στη Μύκονο και μιλήσαμε με την Charlotte Biehl, την σχεδιάστρια των πιο cool & Scandinavian chic κοσμημάτων, ανακαλύπτοντας πώς συνδέεται στην πράξη η οικολογική συνείδηση με τη μόδα.

C68A7329

Όταν διαβάζεις "Ηοuse of Jewels" ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό; Eμάς –επιστρατεύοντας τη φαντασία μας- ήταν ένα «σπίτι» γεμάτο πολυτελή κοσμήματα βγαλμένο από παραμύθι, σαν το σοκολατένιο σπίτι του Hansel και της Gretel στο πιο λαμπερό του… μέχρι που επισκεφτήκαμε το νέο "House of Jewels" κατάστημα στην Μύκονο και είδαμε πως τα παραμύθια μπορούν να βγουν αληθινά σε ό,τι αφορά τη μόδα. Η εταιρία παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιλεγμένα επώνυμα Σκανδιναβικά brands, κορυφαία στο χώρο του κοσμήματος φέρνοντάς μας σε επαφή με κοσμήματα και ρολόγια άριστης ποιότητας και μοναδικού design, που αναδεικνύουν κάθε εμφάνισή μας. Εμείς είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο Κυκλαδίτικο hot spot, να δούμε από κοντά στο καινούργιο κατάστημα της "House of Jewels" όλα τα Scandi chic jewelry brands που παρουσιάζει αποκλειστικά στη χώρα μας η εταιρεία και να πάρουμε και συνέντευξη με τη σχεδιάστρια του ενός από αυτών, του "byBiehl".

C68A6563
BYBIEHL

Δαχτυλίδια με φυλλώματα δέντρων, κολιέ με ανθρωπάκια που κρατιούνται χέρι χέρι, μενταγιόν αφιερωμένο στη χώρα μας που ονομάζεται "Beautiful Greece" με ανάγλυφο τον χάρτη της Ελλάδας, σκουλαρίκια κρεμαστά με κυματιστά σχέδια που συμβολίζουν την κίνηση του νερού και της θάλασσας και βραχιόλια με κυβικά ζιρκόνια σε διάφορες αποχρώσεις: η Charlotte Biehl, η γοητευτικότατη Δανή σχεδιάστρια κοσμημάτων, τα οποία και έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία στη χώρα της, κρύβεται πίσω από το jewelry brand "byBiehl" και μας υποδέχτηκε στην Μύκονο. Ως επίσημη προσκεκλημένη της "House of Jewels" μας ξενάγησε στον λαμπερό της κόσμο.

Η Charlotte είναι μία γυναίκα που σε κερδίζει από τη ζεστασιά και την προσωπική της αισθητική άμα τη εμφανίσει της και αυτό είναι κάτι που «περνάει» και στα κοσμήματά της. Το εκλεπτυσμένο Danish style, συναντάει τη γήινη απλότητα των φυσικών τοπίων αλλά και τη μινιμαλιστική πολυτέλεια του Βορρά, δημιουργώντας κομμάτια τόσο διαχρονικά όσο και μοναδικά.

«Το μότο της "House of Jewels" είναι ‘κάνε τη διαφορά’ και αυτό με αντιπροσωπεύει απόλυτα γιατί αφορά τόσο την αφύπνιση της οικολογικής μας συνείδησης όσο και την καθιέρωση του ιδιαίτερου στυλ της κάθε γυναίκας ξεχωριστά», λέει η jewelry designer. Aπό το 2010, όταν και αποφάσισε να σταματήσει τη δουλειά της και να ακολουθήσει το όνειρό της, μέχρι και σήμερα που το brand της έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην Σκανδιναβική fashion σκηνή αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία, η Charlotte δεν έχει χάσει την πεποίθησή της πως «πρέπει να προσπαθούμε για ό,τι πιστεύουμε και αγαπάμε», κρύβοντας πίσω από αυτήν τη ρομαντική σκέψη ολόκληρη τη φιλοσοφία της που κάνει τα σχέδιά της να μιλάνε στην καρδιά κάθε μίας από εμάς.
Τις so stylish, ντελικάτες δημιουργίες της -οι οποίες είναι κατασκευασμένες από μασίφ ασήμι 925 και χρυσό 14K με χειροποίητες λεπτομέρειες, και υπόκεινται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο- τις βρίσκουμε στην Ελλάδα αποκλειστικά στο κατάστημα της "House of Jewels" στη Μύκονο (Αγ. Κυριακής 3), στο e-shop www.hoj.gr και σε επιλεγμένους συνεργάτες.

by 2

Κάτω από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου των Κυκλάδων και έξω από το λευκό πλακόστρωτο της "House of Jewels" στο «Νησί των Ανέμων» ανοίξαμε το μαγνητοφωνάκι μας και μιλήσαμε με την Charlotte για τη σωτηρία του πλανήτη, το στυλ των Ελληνίδων, τα σημαντικά πράγματα στη ζωή και το ταλέντο που όταν μετουσιώνεται σε αυτήν τη μορφή τέχνης και μπορεί να είναι προσιτό σε όλες μας… είναι πραγματική ευλογία! Γνώρισε και εσύ την "byBiehl" "by heart" και θα καταλάβεις γιατί ολόκληρος ο κόσμος της μόδας την έχει ήδη ξεχωρίσει και αγαπήσει τόσο, όσο εμείς!

Beautiful world, Τree of life, Together, Rainbow, όλες οι συλλογές σας έχουν ονόματα και σχέδια που υποδηλώνουν τόσο την αγωνία σας για το περιβάλλον και τη σωτηρία του πλανήτη όσο και την αγάπη σας για τον άνθρωπο. Η οικολογική συνείδηση είναι κάτι που καλλιεργείται ομαδικά; Mόνο αν συμπορευθούμε μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο;
‘Όπως λέει και το όνομα της σειράς "Together", η σωτηρία του πλανήτη είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψουμε «Μαζί». Μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τη δύναμη και δεν είμαστε αρκετοί ως μονάδες για να κάνουμε τη διαφορά αλλά ο καθένας μας μπορεί ακόμα και με την πιο μικρή πράξη να βάλει το λιθαράκι του και να φερθεί στον πλανήτη με τον σεβασμό που του αξίζει. Έχω δύο μικρά παιδιά και θέλω να μπορώ να τους χαρίσω τις εικόνες και τις παραστάσεις της φύσης που είχα και εγώ ως παιδί μεγαλώνοντας στην εξοχή, έξω από την Κοπεγχάγη.

C68A7251 copy

Το ότι δώσατε μέρος των εσόδων σας για να σώσετε τα τροπικά δάση της Μαγαδασκάρης και για να κάνετε αναδασώσεις, δείχνει πως οι οικολογικές σας ευαισθησίες δεν μένουν στη θεωρία αλλά γίνονται πράξη. Να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον;
Νιώθω πολύ περήφανη που μέσα από την τελευταία μου συλλογή, "Jungle Ivy Line", γίνεται μια προσπάθεια αναδάσωσης των τροπικών δασών της Μαδαγασκάρης. Το κάθε κόσμημα της συλλογής που θα αγοραστεί αντιστοιχεί σε ένα νέο δέντρο και μέχρι στιγμής από την αγάπη και την κινητοποίηση του κόσμου έχουμε φτάσει τις 20.000 δενδροφυτεύσεις. Είναι φανταστικό το συναίσθημα να ξέρεις πως σε εκείνη τη γωνιά του πλανήτη αυτά τα δέντρα μεγαλώνουν εξαιτίας της αγάπης και της προσφοράς του κόσμου. Με την οικολογική καταστροφή που συντελείται αυτή τη στιγμή στον Αμαζόνιο τέτοιες κινήσεις είναι απαραίτητες και προφανώς θα προσπαθήσω να το επαναλάβω στο μέλλον. Όλοι προερχόμαστε από τη φύση και πρέπει να μπορούμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτήν.

Eκτός από τη φύση από πού αλλού αντλείτε έμπνευση για τα σχέδιά σας;
Όπως βλέπετε από τα ανθρωπάκια που φοράω στον λαιμό μου (πρόκειται για ένα κολιέ από τη συλλογή "Together") από τα παιδιά και την οικογένειά μου. Από όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Από διάφορα πράγματα που παρατηρώ γύρω μου στην καθημερινότητά μου και που θέλω να τα «κρατήσω» για πάντα κοντά μου.

Τόσο τα κολιέ όσο και τα δαχτυλίδια σας είναι λεπτά και φινετσάτα. Θα μπορούσατε να πείτε πως τα σχέδιά σας είναι ιδανικά για layering κοσμημάτων;
Εγώ φοράω δύο διαφορετικά κολιέ στον λαιμό μου, διάφορα δαχτυλίδια στα χέρια μου, οπότε ναι! Το υποστηρίζω έμπρακτα αυτό! Άλλωστε θέλω το κάθε κόσμημα να σημαίνει και κάτι γι’ αυτόν που το φοράει, να λέει μία ιστορία, στην οποία το ένα κομμάτι θα ολοκληρώνει το άλλο.

3

Eκτός από ασήμι και χρυσό θα χρησιμοποιούσατε ανακυκλώσιμα υλικά για να σχεδιάσετε κοσμήματα, ακόμα και αν αυτό απομακρύνεται από την αναγνωρίσιμη αισθητική σας;
Προς το παρόν στόχος μου για το "byBiehl" είναι να εδραιωθεί ως ένα διεθνές brand κοσμημάτων υψηλής ποιότητας με σχέδια διαχρονικά αλλά τιμές προσιτές για όλους, τα οποία φτιάχνονται με πολύτιμα υλικά, όπως μασίφ ασήμι και χρυσό Κ14 και έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για εκείνους που τα φορούν. Δουλεύω με αυτά τα υλικά και μέσα από αυτά προσπαθώ να με γνωρίσει και να με αγαπήσει ο κόσμος.

C68A7225

Πώς θα περιγράφατε το στυλ των Ελληνίδων που φοράνε τα κοσμήματά σας; Tαιριάζουν στο μεσογειακό ταπεραμέντο του λαού μας;
(Ανοίγει το κινητό της και μου δείχνει φωτογραφίες στο Instagram από Ελληνίδες fashion bloggers που φοράνε τα κοσμήματα της) Νομίζω οι εικόνες μιλάνε μόνες τους. Σκοπός μου είναι να σχεδιάζω κομμάτια κομψά με διαχρονικά σχέδια που προσαρμόζονται στο στυλ της γυναίκας που τα φοράει και από ό,τι βλέπετε εσείς οι Ελληνίδες τα φοράτε με τόσο ωραίο και κομψό τρόπο. Πολλά κολιέ μαζί μπορεί να ολοκληρώσουν ένα bohemian σύνολο, τα δαχτυλίδια να βγάλουν ένα rock αποτέλεσμα και γενικά μπορεί η κάθε μία από εμάς να κάνει «δικό της» το "byBiehl" κόσμημά της.
#bybiehlgivesbacktonature #Makethedifference #houseofjewels

C68A7229