Αυτά τα εσώρουχα συνδυάζουν την κομψότητα και την άνεση, ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Αυτά τα εσώρουχα συνδυάζουν την κομψότητα και την άνεση, ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας

O γαλλικός Οίκος lingerie, Chantelle, όρισε με νέο τρόπο τη σύγχρονη θηλυκότητα «συστήνοντας» στον χώρο των εσωρούχων την well-being κουλτούρα.

PRIME PLUNGED BRA SUPPORT FULL BRIEF BLACK copie copy
PRIME SPACER UNDERWIRE HW SUPPORT BRIEF BEIGE DORE 2 copie
MODERN FLEX NUDE TSHIRT BRA
PRIME SPACER UNDERWIRE HW SUPPORT BRIEF BEIGE DORE 2 copie copy
SHADOWS ABYSSE DEMI BRA SHORTY 1
SOFTSTRETCH CAMISOLE HIPSTER NUDE copie

Mε την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι να ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, και τις Fashion Weeks σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μιλάνο να μας έχουν ήδη δώσει το στίγμα των Fashion Trends που θα επικρατήσουν τη σεζόν F/W 2020-2021, όλοι ασχολούμαστε με liberty prints, γεωμετρικές γραμμές, sculptured πανωφόρια, ανδρόγυνα δυναμικά σύνολα και νεορομαντικά φορέματα που «περπάτησαν» πάνω στα catwalks των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας του Πλανήτη. Τις επαναστατικές τάσεις όμως στον τομέα τoυ underwear τις έχει ορίσει ένας, μοναχά ένας Οίκος lingerie: Ο Chantelle. Το αγαπημένο brand έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο των εσωρούχων καθώς υπάρχει εδώ και 144 χρόνια στις ζωές μας. Ιδρύθηκε το 1876 και από τον προηγούμενο αιώνα ξεκίνησε να θέτει τους δικούς του νόμους και κανόνες σε ό,τι αφορά το lingerie design. Aυτοί οι fashionable «κανόνες», όμως, εξελίσσονται και μεταλλάσσονται όσο περνούν οι δεκαετίες.

Ο Οίκος Chantelle έφτασε σήμερα να καινοτομεί και στο διαρκώς αναπτυσσόμενο πεδίο της eco-friendly μόδας, του well-being και της βιωσιμότητας σχεδιάζοντας σουτιέν, σλιπ, τοπ και nightwear που υπακούουν τόσο στις ανάγκες της γυναικείας γκαρνταρόμπας, όσο και στου Πλανήτη. Εσώρουχα με άψογη εφαρμογή που έχουν αγαπηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τις Ελληνίδες, καταφέρνοντας να δείχνουν πάντα in fashion, έρχονται και αυτόν τον χειμώνα να λειτουργήσουν ως trendsetters στον κλάδο τους. Το best seller των Chantelle; Tα σουτιέν για μεγάλα cups με ασύγκριτη εφαρμογή που έχει ξεχωρίσει η γενιά των Millennials. Αν αναλογιστούμε το πόσα βήματα μπροστά έχουμε προχωρήσει το brand από τον κορσέ - το πρώτο garment που χρησιμοποιήθηκε για την στήριξη του στήθους- πριν από 1,5 αιώνα που δημιουργήθηκε η εταιρία, καταλαβαίνουμε τα αλματώδη βήματα όχι μόνο στη γυναικεία απελευθέρωση αλλά και στον σχεδιασμό των ρούχων μας. Οι νέες γενιές γυναικών αναζητούν την πλήρη απελευθέρωση, στον τρόπο που ντύνονται, που συμπεριφέρονται και που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς, από τον επαγγελματικό μέχρι τον οικογενειακό. Ο Οίκος τους την προσφέρει χρόνια τώρα σε ό,τι αφορά τον πρώτο.

Οι γυναίκες με πλούσιο μπούστο έχουν βρει το ιδανικό σχέδιο σουτιέν ανάμεσα στα σχέδια Chantelle. Το βάρος του (σχεδόν δεν το αισθάνεσαι κάτω από τα ρούχα σου), το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι cups, η ποιότητα της φόδρας που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν, απότελουν προτεραιότητα για τον σχεδιασμό των προϊόντων της εταιρίας. Αυτός ο τύπος σουτιέν για κάθε cup δίνει έμφαση στο ελαφρύ design (μειώνοντας κατά 20% τις ήδη ελαφριές τoυ συνθέσεις), τη χρήση καινοτόμων υλικών που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, τη χρήση μπανελών που δεν σφίγγουν τον θώρακα ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν το μπούστο, αλλά την τεχνική χωρίς ραφές για απόλυτα αδιαφάνεια, κάνοντας τα συγκεκριμένα εσώρουχα πραγματικά απαραίτητα για κάθε γκαρνταρόμπα.

Η Chantelle «παίζει» το παιχνίδι των τάσεων ενισχύοντας την πεποίθηση πως μία γυναίκα για να είναι κομψή πρέπει να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα… και στα εσώρουχά της. Καταρρίπτει το στερεότυπο του «σκληρού» σουτιέν για την στήριξη του μεγάλου στήθους και συνεχίζει να καινοτομεί προς αυτήν την κατεύθυνση, με πρόσφατο παράδειγμα το λανσάρισμα 100% spacer σουτιέν από τη νέα της seamless σειρά, «Prime».

Δεν είναι όμως αυτή η μόνη συλλογή του lingerie label που αξίζει την προσοχή μας. Πριν από 2 χρόνια η Chantelle άφησε το σχεδιαστικό της σημάδι στον κλάδο με την επαναστατική collection «Soft Stretch», κατασκευασμένη από καινοτόμο ελαστικό υλικό που προσαρμόζεται σε κάθε σωματότυπο αγκαλιάζοντας το δέρμα με μια εξαιρετικά απαλή αίσθηση.

Η σειρά αγαπήθηκε από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο τόσο επειδή έκανε την καθημερινότητά τους πολύ πιο εύκολη όσο επειδή έθεσε ανοιχτά και πρακτικά την ιδέα ότι όλοι οι σωματότυπου είναι απόλυτα όμορφοι και δεν ισχύουν περιορισμοί για κανέναν από αυτούς. Από τότε αυτή η τόσο «βολική» συλλογή εμπλουτίζεται κάθε σεζόν με νέα σχέδια. Από φανελάκια με ενσωματωμένα pads μέχρι bralettes με επένδυση για άνεση και καλύτερο σχήμα στο μπούστο, χωρίς όμως ποτέ να παραβλέπει τις αρχές του sustainability στις οποίες είναι πιστή η Chantelle. Mε τη βιωσιμότητα να μπαίνει στο προσκήνιο της μόδας και των τάσεων με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, για πρώτη φορά η εταιρία λανσάρει κομμάτια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά περιορίζοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των σχεδίων της.

Το brand που μας έκανε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας, αναδεικνύοντας μέσα από τις επιλογές μας όλες τις πτυχές του χαρακτήρα μας, παραμένει εδώ και χρόνια στην κορυφή της μόδας ανατρέποντας τα στερεότυπα και δείχνοντας πως δεν υπάρχουν «πρότυπα ομορφιάς», υπάρχουν μόνο γυναίκες με αυτοπεποίθηση που δεν ακολουθούν τους κανόνες… τους χαράσουν!
Ιnfo:
Αποκλειστικός Διανομέας για την Ελλάδα: DTP Group: www.dtpgroup.gr
CL Lingerie Social Media:
https://cl-brands.com/en/chantelle
https://www.facebook.com/Chantelle.Paris.official/
https://www.instagram.com/chantelle_paris/?hl=en