15 supermodels που άφησαν το δικό τους στίγμα στα θρυλικά 90’s

Μαρία Ροδίτη
15 supermodels που άφησαν το δικό τους στίγμα στα θρυλικά 90’s

Αυτές οι γυναίκες άλλαξαν τα δεδομένα της ομορφιάς και- ομολογουμένως- παραμένουν μέχρι και σήμερα το ίδιο εκθαμβωτικές και κομψές.

«The Era of Elegance» είχε χαρακτηριστεί η θρυλική δεκαετία του 1990. Δικαίως, γιατί τα μοντέλα που βρέθηκαν και μεσουράνησαν στις πασαρέλες εκείνης της εποχής αποτέλεσαν τις πιο περιζήτητες μούσες για τους σχεδιαστές μόδας, αλλά και τα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα των μεγάλων beauty εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τότε που δεν υπήρχαν social media, Instagram και Twitter, τα μεγάλα περιοδικά μόδας είχαν στα λαμπερά και γυαλιστερά εξώφυλλά τους τις ιέρειες του modeling εκείνης της εποχής, που πέρασαν και στιγμάτισαν τα διεθνή catwalks. Από τη Naomi Campbell και τη Cindy Crawford μέχρι την Helena Christensen και την Kate Moss, τα 90’s (που φέτος έχουν κάνει δυναμικό comeback) άφησαν εποχή για την απίστευτη ομορφιά, την ποιότητα και την καριέρα που έκαναν τα supermodels. Karl Lagerfeld, Gianni Versace, Roberto Cavalli και πολλοί ακόμα διεθνούς φήμης σχεδιαστές μόδας της εποχής υποκλίνονταν στην ομορφιά και την επιβλητικότητά τους την ώρα που περπατούσαν στην πασαρέλα μην μπορώντας κανένας να πάρει τα μάτια του από πάνω τους.

«Δεν ξυπνάμε με λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα», είχε δηλώσει το 1990 η Linda Evangelista περιγράφοντας έτσι την ανοδική πορεία και τα τρελά ποσά στο χώρο του modeling. Και αυτό και μόνο αρκεί για να κατανοήσουμε ότι αυτές οι γυναίκες- θα τις δεις στην παρακάτω gallery- αποτέλεσαν την ελίτ του κόσμου του modeling και τον σημάδεψαν ανεξίτηλα.

Διάβασε ακόμα: Ames The Bags: Οι It-Bags της Ελλάδας που αναζητά κάθε σύγχρονη γυναίκα