Τα biker shorts είναι ό,τι καλύτερο έφερε το athleisure style στη ζωή και στην γκαρνταρόμπα μας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα biker shorts είναι ό,τι καλύτερο έφερε το athleisure style στη ζωή και στην γκαρνταρόμπα μας

Και οι πιο πρόσφατες και cool street style εμφανίσεις το αποδεικνύουν.

Υπάρχουν κάποιες φράσεις που όσο συχνά και αν τις ακούμε δεν μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους. Το «είναι σαν το ποδήλατο, δεν το ξεχνάς», είναι μία από αυτές για εμένα. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ποδήλατο. Και όσο περίεργο και αν είναι το να το αναφέρεις αν έχεις περάσει την ηλικία των πέντε είναι και κάπως απελευθερωτικό. Γιατί δεν χρειάζεται να τα ξέρουμε όλα, γιατί δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειες γιατί πολύ απλά αν θέλουμε κάτι πολύ μπορούμε να το πετύχουμε σε κάθε ηλικία. Για να μην συνεχίσω τις αυτοαναφορικές ιστορίες έκανα αυτήν την εισαγωγή για να πω πως αφενός δεν ήθελα μάλλον ποτέ πολύ να μάθω ποδήλατο και αφετέρου πως μπορεί να μην μπορώ να ταυτιστώ με τη φράση αλλά μπορώ με ό,τι άλλο περιλαμβάνει το ποδηλατικό στυλ… δηλαδή με το ποδηλατικό κολάν!

Τα biker shorts (μαζί με τα αθλητικά bustier) είναι το είδος ρούχου που μας άφησε παρακαταθήκη η φρενίτιδα του athleisure style. Το 2013-2014, όταν το να φορούσες track pants με δερμάτινο μπουφάν και leggings με γόβες και καρό πουκάμισο ήταν must, αυτό το old school fashion item έκανε δειλά-δειλά την εμφάνισή του στα πόδια των αδερφών Jenner και Kardashian, στις Bella και Gigi Hadid, στην Emily Ratajkowski και στα υπόλοιπα It-Girls της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

https://www.instagram.com/p/CBTG51CJPrc


Το συνδύασαν με ασορτί crop tops και blazers, με φαρδιά ανδρικά πουκάμισα, με T-Shirts και πέδιλα, ακόμα και με mini φορέματα δίνοντας στους κανόνες του layering μία 90s προσέγγιση. Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος της μόδας να το αγαπήσει και να το «κρατήσει» ακόμα και σήμερα που τον όρο athleisure δεν τον διαβάζεις (και σίγουρα δεν τον βλέπεις) τόσο συχνά.

Στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Αύγουστο, το «ποδηλατικό κολάν» ήταν και πάλι εκεί! Θα το δεις και στην παρακάτω gallery και μαζί με αυτό θα δεις και πού μπορείς να βρεις αντίστοιχα κομμάτια online και να τα αποκτήσεις τώρα. Γιατί να καθυστερείς να υιοθετήσεις την τάση του biker shorts αν ξέρεις ότι σου ταιριάζει; Τα είπαμε και παραπάνω… «αν θες κάτι πολύ αργά ή γρήγορα το πετυχαίνεις». Σίγουρα για εμένα το να μάθω ποδήλατο δεν είναι σε αυτήν τη λίστα.
Δες επίσης: Patchwork Top: Το πιο hot είδος μπλούζας σήμερα απευθύνεται στις fans της δεκαετίας του '70