Shoe Trends F/W 2020-21: Τα loafers μπορούν να σώσουν τον κόσμο

Shoe Trends F/W 2020-21: Τα loafers μπορούν να σώσουν τον κόσμο

Tα παπούτσια που ανακαλύφθηκαν στην Αγγλία αλλά γνώρισαν στιγμές δόξας στην Αμερική, είναι must για κάθε intellectual κορίτσι.

Mετά τις Chelsea boots, σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα ακόμα στυλ παπουτσιών που είναι μεγάλο shoe trend για τη σεζόν F/W 2020-21 και έχουν τις ρίζες τους στη Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας, τα loafers. Τα φλατ μοκασίνια που λατρεύουν οι γυναίκες με εταιρικό dress code –ταιριάζουν άψογα με κοστούμια και ανδρόγυνα παντελόνια όταν δεν θες να φοράς τακούνια όλη τη μέρα στο γραφείο- και τα cool κορίτσια που ενστερνίζονται μέχρι σήμερα τον τρόπο ντυσίματος των Mods, είναι hot και τον φετινό χειμώνα.

Kατασκευάστηκαν το 1847 από τον υποδηματοποιό Raymond Lewis Wildsmith –γι’ αυτό είχαν και το όνομα του αρχικά, λέγονταν «Wildsmith Loafers» - για τον Βασιλιά Γεώργιο VI της Αγγλίας. Σκοπός του ήταν να προσφέρει ένα άνετο είδος υποδήματος στον γαλαζοαίματο, ώστε να κάνει με αυτά τις βόλτες του στην εξοχή. Τα «παπούτσια για τη φάρμα», όπως τα αποκαλούσαν πριν από σχεδόν 2 αιώνες, γνώρισαν στιγμές δόξας όταν τη δεκαετία του ’30 «ταξίδεψαν» μέχρι την Αμερική. Εκεί οι άνδρες τα επέλεξαν αμέσως για να ολοκληρώσουν το επίσημο ντύσιμό τους, δηλαδή για να φορέσουν «το καλό τους κοστούμι» μαζί τους.

https://www.instagram.com/p/CERzZyAgQtd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άργησαν πολύ να περάσουν ως δάνειο και στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Και όταν έγινε αυτό στα 70s –ευχαριστούμε «Annie Hall» και Diane Keaton- ένα μικρό βήμα προς τη γυναικεία χειραφέτηση άρχισε να γίνεται, έστω και μέσα από τη μόδα.

Σήμερα τα loafers είναι must have για κάθε οπαδό του ανδρόγυνου, του σοφιστικέ αλλά και του nerdy στυλ ντυσίματος. Είτε, λοιπόν, τα φοράς με λευκή κάλτσα και mini καρό φούστα όπως τα Gucci Girls, είτε με κλασικό μπεζ κοστούμι, πρέπει να τσεκάρεις τα νέα σχέδιά τους για τον φετινό χειμώνα και να προσθέσεις το πιο άνετο και κομψό είδος flat παπουτσιού στην γκαρνταρόμπα σου. Γιατί η σωστή «woman in power» θέλει και τα σωστά «power shoes».
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 ψηλόμεσα jeans που κολακεύουν κάθε σωματότυπο