White Wellies: Εσύ άσπρες, λαστιχένιες μπότες θα φορέσεις φέτος;

Διονυσία Καλαποθαράκου
White Wellies: Εσύ άσπρες, λαστιχένιες μπότες θα φορέσεις φέτος;

Αυτόν τον χειμώνα δεν είναι απλά στη μόδα οι «rubber boots», είναι οι λευκές «rubber boots».

Προ καραντίνας, πανδημίας, lockdown και υγειονομικής κρίσης, πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης και ανάμεσα σε Δανούς Influencers και γνήσια, ανατρεπτικό, σκανδιναβικό design είδαμε να ξεπηδά και ένα shoe trend τόσο αναπαυτικό και πολυχρηστικό που ήταν σαν να μας προμήνυε πως σε λίγους μήνες ολόκληρος ο πλανήτης τέτοια παπούτσια θα χρειάζεται: άνετα!

https://www.instagram.com/p/CGQN5nEFTA2


Αναφερόμαστε στις μπότες από λάστιχο που στη Αγγλία τις λένε «Wellies» και στην Ελλάδα τις φοράμε συνήθως όταν βρέχει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είδαμε και τις αντίστοιχες high-fashion Wellies στις επιδείξεις των Οίκων Μόδας Bottega Veneta, Prada και Versace και πειστήκαμε πως όλο αυτό δεν ήταν μία εκκεντρικότητα των Δανών fashion «connoisseurs», αλλά μία βολική τάση που ήρθε για να μείνει τον χειμώνα του 2020.

https://www.instagram.com/p/CFcr0wpHQkP

Το micro trend όμως μέσα στο ίδιο το trend (κάτι σαν το «Inception» της μόδας) είναι πως αυτές οι μπότες δεν είναι διάσημες φέτος μόνο στη μαύρη και στη χακί εκδοχή τους, αλλά και στη λευκή. Μερικές από τις πιο γνωστές Influencers παγκοσμίως, όπως η Pernille Teisbaek, η Emili Sindlev και η Charlotte Groeneveld, έχουν ανεβάσει posts στο Instagram φορώντας τις άσπρες, λαστιχένιες μπότες τους με total black look, με shorts, ακόμα και με ρομαντικό φόρεμα.

https://www.instagram.com/p/CF4wuF8BWbK

Η άσπρη version τους είναι με διαφορά ο πιο funky και ήπιος τρόπος να υιοθετήσεις αυτήν τη τάση στα παπούτσια για τον φετινό χειμώνα και ταυτόχρονα είναι και το μέσο για να κάνεις όντως μία «δήλωση μόδας» και όχι να φαίνεται πως σκοπεύεις να βγεις να κλαδέψεις τον κήπο με τις γαλότσες σου.
Δες επίσης: Anklet Socks: Πώς να φορέσεις τα κοντά καλτσάκια για να κάνεις fashion statement