Η Grace των Peaky Blinders είναι το είδωλο των 1920s που θες να αντιγράψεις

Νατάσσα Σχοινά
Η Grace των Peaky Blinders είναι το είδωλο των 1920s που θες να αντιγράψεις

Η πιο κομψή γυναίκα της διάσημης σειράς μέσα από την γκαρνταρόμπα της.

Σίγουρα αν παρακολουθείς Peaky Blinders, το βλέμμα σου έχει στραφεί στη Grace Helen (Burgees) Shelby. Στη σειρά, είναι η Ιρλανδή barwoman που ζήτησε δουλειά στην pub του Thomas Shelby ως undercover agent για την αστυνομία του Birmingham. Σκοπός της αποστολής ήταν να τον πλησιάσει για να έχει πρόσβαση στα μυστικά των παράνομων δραστηριοτήτων του, αλλά, τελικά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Η Grace και ο Tommy ερωτεύτηκαν. Πολύ και παράφορα. Έδωσαν στο κοινό από εκείνους τους έρωτες που μπορεί αρχικά να φαίνονται αταίριαστοι, αλλά, τελικά, είναι αυτοί που κάνουν τις ιστορίες του ρομαντισμού να έχουν πηγή έμπνευσης. Έναν έρωτα με στυλ.

Το στυλ, βέβαια, δεν αφορά μόνο στο κομμάτι του ρομαντισμού στη σειρά. Τα κοστούμια είναι προσεγμένα με τον ίδιο τρόπο που είναι η σκηνοθεσία ή το cast. Ίσως και περισσότερο. Ο αέρας της κάθε εποχής διαφαίνεται ριζικά μέσα από τα ρούχα. Οι λεπτομέρειες πάνω τους αναδεικνύουν κομμάτια της κοινωνίας, ανάγκες και κρυφά ή φανερά της στοιχεία. Το στυλ της Grace αποτυπώνει ακριβώς αυτά.

https://www.instagram.com/p/Bv6IeltAKzA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Ήδη από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε, ήταν φανερό ότι οι δημιουργοί ήθελαν να δώσουν στον χαρακτήρα της Βρετανίδας Annabelle Frances Wallis έναν αέρα πιο chick. Η έμφαση ήταν εξαρχής στη θηλυκότητα, αλλά με έναν τρόπο που απέπνεε όλη τη γοητεία των 1920s. Την πολυτέλεια, το class, την έμφαση στην περιποίηση.

https://www.instagram.com/p/CGHoyOyAyvH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Εκείνη τη δεκαετία, άλλωστε, ήταν η μόδα απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από τα πιο αυστηρά, Βικτωριανά στυλ και στράφηκε προς πιο ανάλαφρα υφάσματα που επέτρεπαν την ανάδειξη περισσότερου δέρματος στα χέρια και στα πόδια.

https://www.instagram.com/p/B_DikRMg9Gt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Παρά το ότι έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από την περίοδο που έζησε η Grace, το στυλ της επιβιώνει μέχρι σήμερα μέσα από λεπτομέρειες που εύκολα μπορείς να υιοθετήσεις. Φορέματα με σατέν υφάσματα, headpieces που παραπέμπουν σε κοσμήματα και έντονες γούνες στη θέση της εσάρπας μπορούν να μεταφέρουν κατευθείαν τον χαρακτήρα της εμφάνισής σου στην εποχή των κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

https://www.instagram.com/p/CAzzvsigVbn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Φορέματα και top με έντονα embellishments θα διατηρήσουν αυτό το κράμα του βασιλικού, του εναπομείναντος Βικτωριανού και της προσπάθειας εκσυγχρονισμού που είχαν τα σχέδια της εποχής, δίνοντας, παράλληλα, μία ιδιαίτερη vintage νότα στο look.

Η Grace είναι η γοητευτική γυναίκα. Αυτή που μπορεί να σαγηνέψει τόσο με το βλέμμα όσο και με τον γενικότερο αέρα που αποπνέει η παρουσία της στο δωμάτιο. Είναι πρότυπο μέσα στη σειρά. Είναι και στην πραγματική ζωή.

Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 straight jeans που θα αποκτήσεις τώρα και θα φοράς συνέχεια