Πώς οι κάλτσες έγιναν ο αναπάντεχος ήρωας της μόδας μέσα στην καραντίνα

Sabine Camhi
Πώς οι κάλτσες έγιναν ο αναπάντεχος ήρωας της μόδας μέσα στην καραντίνα

Οι κάλτσες είναι τα νέα παπούτσια στην εποχή της πανδημίας του COVID-19!

Επειδή δεν βγαίνουμε έξω αυτές τις μέρες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να εντυπωσιάσουμε τους άλλους.

Τους τελευταίους μήνες, τα παπούτσια είναι άχρηστα 23 ώρες από την ημέρα μας. Έχουμε δει όλο και περισσότερες κάλτσες σε πασαρέλες και φορεμένες με όλους τους δυνατούς τρόπους πάνω στα πόδια των πιο επιδραστικών γυναικών του Instagram, μάλλινες, βαμβακερές, ανθεκτικές, γραφιστικές, και κοριτσίστικες κάλτσες. Στολίζουν τα αθλητικά παπούτσια μας, αλλά και τις μέρες που μένουμε σπίτι, τι καλύτερο από το να φορέσεις τις πολύχρωμες κάλτσες σου. Αντί να φορέσεις τις απλές γκρι, μαύρες ή άσπρες κάλτσες από την γκαρνταρόμπα σου, δοκίμασε να φορέσεις κάλτσες με σχέδια και έντονα χρώματα. Σου εγγυώμαι πως θα σου φέρουν θετική ενέργεια.


https://www.instagram.com/p/B-C8tPJHFEM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτό έκανε και η μπλόγκερ Leandra (Medine) Cohen, η οποία πόζαρε στο μπάνιο με τις πολύχρωμες tie-dye κάλτσες της. Η Zeena Shah αντιθέτως, έβαλε ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες πουα με ένα ωραίο πράσινο πέδιλο. Παρόλο που ο συνδυασμός πέδιλο-κάλτσα είναι αμφιλεγόμενος, πρέπει να ομολογήσω πως ο τρόπος που τα συνδύασε μου άρεσε πολύ. Η ίδια έγραψε στην λεζάντα του post της πως «βρίσκω πως το να ντύνομαι όμορφα με παρακινεί περισσότερο από το να φοράω τις πιτζάμες μου στο σπίτι.»


https://www.instagram.com/p/B96Ju-CHRFI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Hashtags στα social media όπως #socksoftheday και #sockselfie εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες αναρτήσεις, και η εμμονή με τον συνδυασμό πέδιλο-κάλτσα έχει δώσει, αναπόφευκτα, τη θέση του στο συνδυασμό κάλτσα-παντόφλα.

Και φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι οι κάλτσες είναι το καλύτερο δώρο που υπάρχει. Δώστε μας κάλτσες, είτε είναι μοντέρνες είτε διακοσμημένες με κεφάλια αρκούδων, και θα είμαστε για πάντα χαρούμενες. Μάλιστα, στην αγορά οι πωλήσεις κάλτσας γνωρίζουν άνοδο την περίοδο της καραντίνας.

Έτσι, ενώ το δύσκολο ηθικό ερώτημα για το αν πρέπει να αγοράζουμε ρούχα στην πανδημία παραμένει αναπάντητο, νιώθω πως οι κάλτσες είναι μια ασφαλή επιλογή. Είναι μια καλή επένδυση, ειδικά σε αυτές τις μέρες, και θα έχουν πάντα μια χρήση: είτε αυτή είναι να είσαι άνετη σε μια κρύα νύχτα, ή να φαίνεσαι χαριτωμένη με ένα ζευγάρι πέδιλα (όχι παντόφλα). Οπότε αν θες να ψωνίσεις κάτι τώρα, ψώνισε κάλτσες.

Δες επίσης: Ωραίο δεν θα ήταν να μεταφέρεις τον καφέ σου σε αυτήν την custom θήκη ποτηριών;