Anya Taylor Joy: 5 πράγματα που δεν ήξερες για το είδωλο του Queen’s Gambit

Νατάσσα Σχοινά
Anya Taylor Joy: 5 πράγματα που δεν ήξερες για το είδωλο του Queen’s Gambit

Το νέο αστέρι στον χώρο της υποκριτικής αποπνέει δυναμισμό εντός και εκτός οθόνης.

Ο Αμερικανός νοβελίστας Walter Stone Tevis αποφάσισε να γράψει σχεδόν 40 χρόνια πριν ένα βιβλίο με όνομα «The Queen’s Gambit» και να το εκδώσει το 1983. Σε αυτό ήθελε να μιλήσει για την ιστορία ενός κοριτσιού – θαύματος στο σκάκι, αναδεικνύοντας το κομμάτι του φεμινισμού. Η Beth Harmon είναι το κορίτσι που πάλεψε μέσα στη ζωή του. Ξεκίνησε από ένα ορφανοτροφείο και περνώντας έναν δρόμο μάχης με τις εξαρτήσεις κατέληξε να γίνει Grandmaster (σ.σ. Ένας υψηλός τίτλος παικτών του σκάκι).

Στις 23 Οκτωβρίου του 2020, έφτασε η ώρα για την τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου βιβλίου και τα ηνία της δυναμικής πρωταγωνίστριας ανέλαβε η Anya Taylor Joy. Η ηθοποιός φαίνεται να χαράζει τον δρόμο για να γίνει η νέα Emma Stone. Διανύει μόλις το 24ο έτος της ηλικίας της και, αν και έχει παίξει στο παρελθόν σε αρκετές παραγωγές, το Queen’s Gambit κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να την κάνει το πρώτο όνομα συζήτησης.

https://www.instagram.com/p/CEfXky7pffn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Το υποκριτικό της ταλέντο ήταν γνωστό σε όσους την είχαν παρακολουθήσει, όμως, μέσα από τη σειρά εποχής εξελίχθηκε και σε είδωλο του στυλ υπό το μαγικό ταλέντο της βραβευμένης με Όσκαρ costume designer, Ruth E. Carter. Η Carter απέδωσε ακριβώς την αισθητική της εποχής με πιο αυστηρά φορέματα, θηλυκές γραμμές, κομψά παλτό και μία φανερή αδυναμία σε οτιδήποτε προσεγγίζει τη σκακιέρα με κάποιον τρόπο και κυρίως στα print.




Επειδή, όμως, η Joy φαίνεται να ήρθε για να μείνει, εμείς βρήκαμε πέντε εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα για την ίδια.

  1. Η Anya Taylor Joy δεν ήξερε Αγγλικά μέχρι την ηλικία των 8 ετών. Ενώ γεννήθηκε στο Miami, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αργεντινή λίγο μετά και μιλούσε μόνο Ισπανικά.

  2. Για πολιτικούς λόγους, η οικογένειά της αναγκάστηκε να μετακομίσει από την Αργεντινή στο Λονδίνο, κάτι που η ίδια με τα αδέρφια της δεν ήθελαν καθόλου.

  3. Όταν ήταν 16 ετών, άφησε το σχολείο για να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής.

  4. Δείχνει να προτιμάει χαρακτήρες με βάθος και δυναμική να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια βρεθούν στον δρόμο τους. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή της στο Split και το The Witch.

  5. Όταν ξυπνάει το πρωί πίνει ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ και χορεύει για περίπου 15 λεπτά για να ξεκινήσει σωστά η μέρα.

Δες επίσης: Η Grace των Peaky Blinders είναι το είδωλο των 1920s που θες να αντιγράψεις