Πώς κατασκευάζονται οι εμβληματικές τσάντες του οίκου Chanel;

Πώς κατασκευάζονται οι εμβληματικές τσάντες του οίκου Chanel;

Ένα βίντεο δείχνει όλη τη μαγεία πίσω από τα σχέδια του διάσημου Γαλλικού οίκου που έχουν αφήσει ιστορία.

Οι τσάντες αποτελούν ένα fashion statement. Εικονικά σχέδια έχουν μείνει στην ιστορία, όχι μόνο των οίκων μόδας που τις δημιούργησαν, αλλά και του στυλ των γυναικών σε όλον τον κόσμο που είτε τις έχουν στην ντουλάπα τους είτε εύχονται κάποια στιγμή να τις αποκτήσουν. Άλλωστε, μία κομψή τσάντα είναι κάτι σαν κόσμημα για τo συνολικό αποτέλεσμα μίας εμφάνισης και άρρηκτα συνδεδεμένη με το γυναικείο styling.

Στο ατελιέ της Verneuil-en-Halatte στη Βόρεια Γαλλία βρίσκεται το επίκεντρο της δημιουργίας των τσαντών του οίκου Chanel. Το workshop είναι περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το κεντρικό Παρίσι και από το 1990 φιλοξενεί τον τόπο της ενσάρκωσης των σχεδίων που συλλαμβάνονται στα γραφεία της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 400 υπάλληλοι αναλαμβάνουν το δύσκολο και ραφιναρισμένο έργο. Ειδικοί σε κάθε σημείο της κατασκευής, υπεύθυνοι των δερμάτινων υφασμάτων με 4-5 χρόνια εκπαίδευση και πάνω από 180 διαδικασίες που οδηγούν, τελικά, στη μορφή της Chanel bags που έχουμε σήμερα.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο κανάλι της Chanel στο YouTube δείχνει τη διαδικασία της δημιουργίας τους και αυτή περιλαμβάνει πράγματα, όπως την επιλογή του δέρματος, την επένδυση με καπιτονέ, τις ραφές, το διπλό C στο κούμπωμα, το πλέξιμο της αλυσίδας με κορδέλα με τα χέρια και την τοποθέτηση του διπλού C ως τελική πινελιά.

Δες το βίντεο:




Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 ολόσωμες φόρμες για να κάνεις fashion statement φορώντας το πιο άνετο ρούχο