5 fashion influencers σου δείχνουν πώς να ντυθείς σαν μία κομψή Παριζιάνα

Νατάσσα Σχοινά
5 fashion influencers σου δείχνουν πώς να ντυθείς σαν μία κομψή Παριζιάνα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Παρίσι θεωρείται το κέντρο της μόδας.

Κουλτούρα Παριζιάνικη… Για κάποιον λόγο αυτή φαίνεται να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις άλλες. Όχι ότι το Μιλάνο δε χαρακτηρίζεται από κομψότητα ή λάμψη. Απλώς η πόλη του Φωτός είχε ανέκαθεν τη δική της αίγλη.

Παρίσι, το κέντρο της μόδας

Το Παρίσι θεωρείται το κέντρο της μόδας. Το άντρο (σ.σ. Ήξερες ότι η λέξη είναι μεταφραστικό δάνειο από τη γαλλική «antre»; Το μαθαίνεις τώρα) του πολιτισμού και του μοντέρνου κλασικού που με κάποιον τρόπο έχει καταφέρει να είναι πάντα επίκαιρο, ό,τι αριθμούς και να γράφει το ημερολόγιο.

Η Chanel, ο Louis Vuitton, ο Balmain, ο Christian Louboutin, ο Yves Saint Laurent, ο Jean Paul Gaultier, κ.α., είναι οίκοι που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Άλλοι αγαπούν το πιο πληθωρικό στυλ. Άλλοι το πιο μινιμαλιστικό. Όλοι, όμως, έχουν ένα κοινό: τη γαλλική φινέτσα.




Τι είναι η Γαλλική φινέτσα;

Ποτέ δεν μπόρεσα να βρω τον ακριβή ορισμό της. Ίσως μία περιγραφική αίσθηση. Κυρίως συναισθήματα, όπως αυτά που σου δημιουργούνται όταν βλέπεις την Amélie (2001) ή την Ingrid Bergman στην ταινία Casablanca (1942).

Αν ρίξεις μία ματιά στο street style του σήμερα, οι γυναίκες της πόλης ντύνονται με μία πολύ συγκεκριμένη λογική. Κομψή και απόλυτα ισορροπημένη. Στα μήκη, στα prints, στο ύφος.

Οδηγός Αγοράς: 10 φαρδιά και άνετα παντελόνια για να είσαι κομψή χωρίς να ζεσταίνεσαι

Εκεί που θα δεις μία πολύ αποκαλυπτική φούστα, η έμφαση θα έχει φύγει από το ντεκολτέ. Όπου υπάρχει έντονο print στο πανωφόρι, τα υπόλοιπα ρούχα θα κινούνται σε μία πιο μονοχρωματική παλέτα.




Επειδή σίγουρα θες να μπεις περισσότερο στο κλίμα του Παριζιάνικου στυλ και να το υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου, βρήκα 5 fashion influencers που θα σε μεταφέρουν κατευθείαν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.