Το Coconut Girl έρχεται από τα 00s και απαιτεί την πιο ανέμελη γκαρνταρόμπα του καλοκαιριού

Νατάσσα Σχοινά
Το Coconut Girl έρχεται από τα 00s και απαιτεί την πιο ανέμελη γκαρνταρόμπα του καλοκαιριού

Ανέμελη διάθεση, μαξιμαλισμός των παστέλ χρωμάτων και surfing σε κάθε ρούχο και αξεσουάρ.

Η εποχή των 90s και των 00s ήταν πολύ χαρακτηριστική. Ακόμα και όσοι την κατατάσσουν στην κατηγορία των κιτς φαινομένων δεν μπορούν παρά να αναγνωρίσουν την statement αξία της. Γιατί; Γιατί πολύ απλά τότε ήταν που γεννήθηκε η περίφημη Generation Z (μέσα 1990s – αρχές 2010s).

Τόσο αυτή η γενιά μόνη της όσο και σε «συνεργασία» με το TikTok και άλλες διάσημες πλατφόρμες των social media που έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους, έχουν αποτελέσει τον αρωγό για τη δημιουργία και την προώθηση νέων τάσεων στον κόσμο. Το Coconut Girl συνεχίζει αυτήν την παράδοση και δημιουργεί νοσταλγία για μία από τις πιο χαρακτηριστικές εποχές από άποψη trend των τελευταίων ετών.

coconut girl7

Τι είναι το Coconut Girl;

Το Coconut Girl ξεχωρίζει για την αγάπη του στην γκαρνταρόμπα των 2000s, όταν η πιο ανέμελη, δροσερή και αλατισμένη ατμόσφαιρα του surfing είχε την τιμητική της. Η California ίσως ήταν τότε η it-χώρα που μπορούσε να ενσαρκώσει αυτό το όνειρο και να μεγαλοποιήσει στο μυαλό του μέσου ανθρώπου το California dream.

Δεν υπήρχε καμία συγκράτηση. Όλα ή τίποτα. Ο μαξιμαλισμός των παστέλ και των girly (sexy) χρωμάτων ήταν η λογική που όριζε τα περισσότερα looks. Γιατί το Coconut Girl έπρεπε να είναι χαρούμενο, ανέμελο και ιδιαίτερα αισιόδοξο.

6 fashion trends που καθορίζουν το καλοκαίρι μας και είναι ό,τι πρέπει για τον καύσωνα

Τα Coconut Girls μέσα από τον κινηματογράφο

Αν έβλεπες τις Χολιγουντιανές σειρές και τις ταινίες της εποχής, ξέρεις ακριβώς το pattern. Αν τα Coconut Girls είχαν βασίλισσα, τότε η Marisa Cooper -The OC- θα είχε σίγουρα καταλάβει τη θέση. Η Françoise από την ταινία The Beach θα ήταν το δεξί της χέρι και η Lilo από το Lilo & Stich θα ήταν η κολλητή με την οποία πήγαιναν κάθε σαββατοκύριακο στην παραλία.



Τα Χαβανέζικα T-shirt, λοιπόν, είναι must του trend. Τροπικά λουλούδια, αέρινα, mini φορέματα, bucket hats, crochet halter tops και flip-flops με πλατφόρμες γεμίζουν τις ντουλάπες και διώχνουν μακριά κάθε πίεση της καθημερινότητας, της πανδημίας, ακόμα και του ορισμού της λέξης.

Στην παρακάτω gallery θα δεις μερικές από τις ταινίες και τις σειρές που απογείωσαν τα Coconut Girls.