Parisian Style: Η αλλαγή στο στυλ της πρωτεύουσας της μόδας με την πανδημία

Νατάσσα Σχοινά
Parisian Style: Η αλλαγή στο στυλ της πρωτεύουσας της μόδας με την πανδημία

Τρεις αλλαγές που είδαμε τους προηγούμενους μήνες στο streetstyle και αναμένεται να κυριαρχήσουν και το φθινόπωρο.

Το θέμα του στυλ και της κομψότητας επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ως θέμα συζήτησης. Ο τρόπος ή καλύτερα οι τρόποι με τους οποίους μία γυναίκα μπορεί να είναι chic απασχολούν τόσο την ίδια όσο και τις διάσημες influencers που προσπαθούν να εκφράζουν όλη τους την αγάπη για τη μόδα με τον πιο προσιτό τρόπο.

Σίγουρα, ανάλογα με τη χώρα, οι εικόνες που θα δεις είναι διαφορετικές. Στις Σκανδιναβικές χώρες, λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών, ακόμα και την περίοδο του καλοκαιριού θα δεις πιο εύκολα denim ή μακριά υφάσματα. Στη μεσόγειο, λόγω της αφόρητης ζέστης, οι γυναίκες εστιάζουν σε πιο δροσερές επιλογές που θα επιτρέψουν στο σώμα να αναπνέει.

Το Παριζιάνικο στυλ

Στο Παρίσι, από την άλλη, θα συναντήσεις μία άλλη, διαφορετική ταυτότητα. Δεν μπορείς ακριβώς να την κατατάξεις σε ένα ευρύτερο σύνολο. Μάλλον το ευρύτερο σύνολο στην προκειμένη περίπτωση έχει πάρει το όνομά του.




Το Παριζιάνικο στυλ βασίζεται στην ισορροπία. Basic κομμάτια που έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο, καταφέρνοντας να κάνουν τα πιο απλά σύνολα κομψά και ιδιαίτερα.

Τα ουδέτερα χρώματα, το λευκό και το μαύρο μπορούν συνήθως να βρεθούν σε κάθε ρούχο, από ένα T-shirt μέχρι τα βολικά slip-on shoes. Ο βασικός, περιστρεφόμενος γύρω από την κομψότητα χαρακτήρας παραμένει ίδιος, όμως, κάθε χρόνο υπάρχουν μικρολεπτομέρειες που ανανεώνουν αυτόν τον καμβά.

5 fashion influencers σου δείχνουν πώς να ντυθείς σαν μία κομψή Παριζιάνα

Αυτά τα δύο χρόνια πανδημίας, αναμενόμενα είχαν τον δικό τους αντίκτυπο στο στυλ του Παρισιού. Εκεί που το streetstyle βρισκόταν σε μία καθαρά πιο glam λογική, με τον covid και τον εγκλεισμό στο σπίτι, τα νέα trends είναι πιο καθημερινά και πρακτικά.

- 2019 -

#1 Metallics & πούλιες

paris style

#2 Έντονα floral

paris style


#3 Σακάκια

paris style3

- 2021 -


#1 Διαφάνειες & Cut-outs

paris style3


#2 Καρό

paris style3
paris style3




#3 Denim